Amenjarea unei case presupune nu numai ambientarea diferitelor spatii in functie de gusturile personale si de sfatul arhitectului. Mentinerea unei unitati la nivelul stilului in care se face decorarea este foarte importanta pentru ca senzatia finala sa fie de armonie a intregului. Aceasta este si impresia pe care o lasa locuinta amenajata de arh. Andrei Mihailescu.
Avand ca punct de plecare spatiile relativ mici si destul de inalte ale locuintei, arhitectul Andrei Mihailescu a reusit sa creeze un ambient primitor, armonios, care ofera proprietarilor confortul necesar. Folosindu-se de detalii precum culorile utilizate, scafele de lumini, stilul minimalist al mobilierului, casa capata un aspect cochet, intim.
O parte a pieselor de mobilier a fost executata la comanda, dupa proiectul arhitectului, pentru a se integra perfect spatiului existent.
Dispunerea camerelor nu este conventionala, ceea ce a deteminat, o data in plus, pastrarea unor elemente comune in diverse zone ale casei.
Forma livingului este neobisnuita, in L, ceea ce a insemnat nu numai delimitarea clara a spatiului de conversatie sau de relaxare, ci si utilizarea unor artificii de ambientare, astfel incat sa nu existe o ruptura intre cele doua zone.
Astfel, exista un permanent joc de forme, linii si culori care intrepatrund spatiile, unificandu-le. Senzatia nu este de separare sau de izolare, ci de parte a unui intreg.
Pentru a dinamiza spatiul in ansamblu, s-a ales solutia placarii unuia dintre pereti cu lemn furniruit ce are aceeasi culoare ca cea a mobilierului: wenge.
Pentru a oferi o mai mare flexibilitate spatiului de relaxare, au fost alese doua pouf-uri care, pe langa faptul ca sunt comode si ofera un plus de farmec, pot fi mutate cu usurinta. Culorile acestora sunt diferite, dar pastreaza dominantele zonei: crem si wenge.
Scafele de lumini din aceasta zona vin sa coboare nivelul tavanului, intimizand spatiul si oferind in acelasi timp posibilitatea realizarii unui sistem de iluminare care sa ii ofere acestei zone mai multa caldura.
Intr-un mic spatiu situat intre living si dormitorul matrimonial s-a amenajat un birou ce are rol de dressing, in acelasi timp. Pentru a compensa ingustimea acestei camere, s-a optat pentru placarea usilor cu oglinzi, oferind astfel o senzatie de spatiu mai larg. Totodata, nu trebuie sa uitam rolul acestora extrem de important in alegerea unei tinute potrivite.
Pentru iluminatul holului, pe langa spoturile montate pe pereti, s-a realizat o scafa, care ofera o lumina difuza si conduce privirea spre cea de-a doua iesire spre terasa exterioara.
Dormitorul matrimonial este amenajat simplu, elementul principal fiind patul central. Scafa care il acopera aproape in intregime, ii ofera un aspect de baldachin. Culoarea acesteia este aceeasi cu cea folosita in living, rosu englez.
Lumina din acest spatiu este difuza, iar in locul lampilor pentru citit s-a preferat sa se plaseze mici spoturi la baza scafei, care coboara pana aproape de nivelul patului.
Piesele de mobilier din aceasta camera sunt realizate in nuanta de wenge, iar unul dintre pereti este placat, la randu-i, cu lemn furniruit in acelasi ton.Camera copiilor este singura care face nota distonanta fata de restul casei. Tavanul este acoperit cu spoturi ce creeaza senzatia unor stelute. Mobilierul este realizat in nuante de portocaliu si albastru, un contrast de culori care este tosusi calm si vesel, in acelasi timp.
Nu lipsesc perdelele cu desene imprimate, mocheta asortata si jucariile. Paturile suprapuse nu reprezinta doar o modalitate de a lasa mai mult spatiu de joaca, ci constituie o adevarata fascinatie pentru cei doi mici locatari.
Bucataria se afla total separata de zona de zi, dar pastreaza la nivel cromatic toate caracteristicile acesteia. Tavanul este zugravit in rosu englez, iar mobilierul este realizat in nuante de wenge. Desi nu foarte mare, acest spatiu beneficiaza de multa lumina naturala, provenita de la cele doua ferestre situate opus.
Zona de lucru, cu aragazul, cuptorul incorporabil, chiuveta si blatul de lucru, este compacta, lasand spatiu pentru locul de luat masa. Totusi liniile drepte ale mobilierului sunt imblanzite de prezenta perdelelor realizate din materiale vaporoase. Pentru a putea beneficia de privelistea de pe terasa, masa a fost situata langa una dintre ferestre.
Privita in ansamblu, aceasta locuinta confortabila este rezultatul colaborarii intre proprietar si arhitect, care a reusit sa ii ofere acesteia un aspect unitar si sa exploateze fiecare zona astfel incat sa devina functionala in totalitate si sa corespunda necesitatilor familiei.
Posteaza comentariu