Trucuri inteligente pentru garsoniera de vis

Idei sunt multe vizavi de amenajarea unei case, dar cand vine vorba de o garsoniera, gandeste-te cu atentie la lucrurile care fac "produsul finit" sa capete imaginea dorita.
Idei sunt multe vizavi de amenajarea unei case, dar cand vine vorba de o garsoniera, gandeste-te cu atentie la lucrurile care fac "produsul finit" sa capete imaginea dorita. Incearca sa iesi putin din tipare decorandu-ti garsoniera in stil minimalist si obtinand o atmosfera vesela, prin introducerea unor "elemente" in nuanta vedeta a sezonului - fuchsia, alaturi de alte nuante puternice.

Cromatica "usoara"


Din punct de vedere cromatic, se stie faptul ca nuantele deschise maresc la nivel vizual spatiul respectiv. Emilia Potenteu, psiholog de specialitate, considera ca albul si, in general, culorile pastelate sau culorile pamantului sunt cele care redau starea de confort, insa nu este o regula general valabila. Cert este ca alegerea culorilor difera de la persoana la persoana, diferenta fiind facuta de factori cum ar fi: temperamentul, personalitatea, modul de viata sau, pur si simplu, tendintele, mai spune Emilia Potenteu.

De asemenea, trebuie sa existe o armonie intre culorile sau compozitiile cromatice ale obiectelor aflate in spatiul mentionat.

Oferta este mare in ceea ce priveste nuantele care iti pot "lumina" camera (nu mai mult de trei), ideea principala este sa iti imbratiseze perfect personalitatea.

Daca esti o persoana sensibila, romantica, nu ezita sa folosesti rozul - o culoare calda, ce creeaza buna dispozitie; in schimb, pentru o persoana activa, energica, se recomanda verdele, tocmai pentru a calma stresul si problemele emotionale, declara Emilia Potenteu.


Pentru a crea senzatia de luminozitate, tavanul se poate vopsi in alb, peretii in nuante pale, urmand ca pardoseala sa capete nuante similare ori complementare acestora. Din comoditate sau pentru simplul fapt ca nu mai este la moda, ideea covorului dispare, acesta fiind inlocuit cu parchet, usor de intretinut si care da senzatia de largire efectiva a spatiului.

Mai mult spatiu


Prin definitie, stilul minimalist te duce cu gandul la un design curat, bazat pe linii drepte, neaglomerat inutil fizic sau vizual, lumina devenind un artificiu artistic.

Datorita spatiului restrans, piesele de mobilier sunt reduse la strictul necesar. In living, doua-trei corpuri suspendate sau foarte joase, in linii drepte si stil zebrano, unde se pot depozita diverse obiecte, sunt suficiente fara a incarca prea mult atmosfera.

Un dulap cu usi culisante sau chiar un dressing se poate pozitiona pe hol, in functie de spatiul ramas liber.

Daca arhitectura peretilor permite bucatariei sa fie deschisa catre camera, se va forma astfel un "open-space" ce reduce senzatia de inghesuiala.
Aici, ca si in living, mobilierul va fi format din corpuri suspendate, armonizate perfect cu restul casei, stilul adoptat oglindind personalitatea proprietarului, spune Luciana Georgescu, designer de interior.

In cazul in care nu exista suficient spatiu pentru o masa obisnuita, aceasta se poate inlocui cu un simplu blat incastrat intr-unul dintre peretii bucatariei.

Pete de culoare


Ideal pentru o garsoniera ar fi o canapea extensibila, in tonuri de gri, si doua-trei fotolii-puf, in nuante fuchsia, verde sau rosu - acestea reprezentand petele de culoare - ne recomanda Luciana Georgescu.

Putem oferi in continuare un plus de originalitate camerei, "strecurand" cateva elemente viu colorate, precum: un obiect decorativ, o veioza inalta cu picior sau un mini-tablou in culori tari.

Lumina - artificiu artistic


Camera de baie este un spatiu intim, delicat, asadar cromatica va ramane relativ similara. Indicat ar fi ca faianta si gresia aleasa sa fie una simpla, uni, in tonuri neutre, tocmai pentru a pastra aspectul aerisit, ne sfatuieste Luciana Georgescu, designer de interior.

Corpurile de iluminat trebuie sa fie cat mai putine, dar lungi ca dimensiune, pentru a crea senzatia de spatiu generos.

Din nou, lipsa de spatiu limiteaza ideile, astfel incat, in cazul existentei unei cazi clasice, aceasta se va inlocui cu o cabina de dus din material semi-transparent.
O oglinda impunatoare si cateva obiecte cromate sunt doar cateva trucuri ce creeaza impresia de luminozitate si spatiu cat mai deschis.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod