Vrei să pregăteşti o surpriză celor dragi? Atunci pregăteşte-le un tort deosebit. Mulţumirile nu se vor lăsa mult aşteptate. Poftă bună!
Ingrediente
Blat: 4 ouă, 4 linguri de apă, 4 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină, un praf de copt.
Cremă: 5 ouă, 200 grame zahăr, 500 grame frişcă, 2 portocale, 1 banană, 1 conservă cocktail de fructe, aromă de vanilie (esenţă, zahăr vanilinat), 30 grame gelatină granule.
Pentru insiropat: 300 ml suc de portocale.
Decor: 600 grame căpşuni
Mod de preparare
Blat:
Albusurile împreunâ cu apa se bat spumă, adăugăm apoi zahărul şi batem până se topeşte.
Cremă: Ouăle şi zahărul se amestecă, apoi se pun pe baie de abur şi le amestecăm până când cremă se îngroaşă că o smântâna, (avem grijă să nu gătim ouăle). Dăm deoparte şi adăugăm fructele tăiate cubuleţe iar cele din compot scurse bine de zeamă. În timp ce crema se răceşte, hidratam gelatină şi o lichefiem( nu trebuie să se încălzească mai mult de 60 grade C) şi batem frişca spumă. Încorporam în crema de ouă gelatină şi apoi acesta cremă se amestecă în frişca bătută. În aceeaşi formă în care am copt blatul am pus folie alimentară, am pus o foaie de blat şi apoi cremă şi ce-a de a două foaie de blat. Fiecare foaie de blat a fost însiropata cu suc de portocale. Acoperim cu folie, preasăm puţin că se se aşeza bine cremă şi dăm la rece 4-5 ore. Am răsturnat tortul din formă, am acoperit deasupra cu puţină frişcă şi apoi am decorat cu feliuţe de căpşuni.