Nu cred că te-ai fi gândit să foloseşti un prezervativ pentru a acoperi o rană bandajată atunci când faci duş sau să-l umpli cu apă şi să-l pui la congelator pentru situaţii de urgenţă.
Un prezervativ poate să fie foarte folositor în anumite situaţii şi acestea nu au nicio legătură cu scopul pentru a care a fost creat. Cu ajutorul prezervativului poţi să protejezi o rană bandajată atunci când faci duş, să-ţi lustruieşti pantofii sau să-l pui cu apă la congelator pentru a-l folosi ca o compresă pentru luxaţii. Prin urmare, pe lângă faptul că te protejează de bolile cu transmitere sexuală, prezervativul mai are o mulţime de alte întrebuinţări la care nici nu te-ai fi gândit.
Iată cinci întrebuinţări neobişnuite ale prezervativului prezentate de BrightSide:
Locul 1. Bandaj rezistent la apă
Uneori plasturele nu este foarte rezistent atunci când plouă sau când faci duş, existând pericolul ca rana să rămână descoperită. Pentru un plus de siguranţă poţi să tai capul unui prezervativ şi să-l foloseşti ca bandaj peste plasture, deoarece este rezistent la apă.
Locul 2. Poţi să lustruieşti pantofii
Latexul din compoziţia prezervativului funcţionează perfect pentru a lustrui pantofii. Astfel că o altă întrebuinţare neobişnuită a prezervativului este aceea de a-l folosi pentru a reda strălucirea pantofilor. Cine s-ar fi gândit la aşa ceva?
Locul 3. Compresă pentru luxaţii
Se umple prezervativul cu apă şi alcool sanitar după care se păstrează la congelator. Astfel vei avea o compresă care îţi poate alina durerea şi previne inflamarea piciorului în cazul în care ai călcat strâmb.
Locul 4. Capac pentru doza de suc
Ai desfăcut o doză de suc, însă nu-l poţi bea pe tot şi nici nu vrei să se răsufle? Pune un prezervativ simplu peste el, păstrându-l astfel la fel de acidulat până când vei dori să-l consumi.
Locul 5. Elastic pentru pungi
În cazul în care nu ai un elastic la îndemână poţi să foloseşti prezervativul tăiat pentru a închide ermetic o pungă.