Fructele de pădure sunt recunoscute pentru cantitatea mare de antioxidanţi pe care o conţin. Şi pentru că este sezonul lor, ce zici de un desert delicios cu fructe de pădure?
Ingrediente:
250 g de pişcoturi, 500 g mascarpone, 5 linguri zahăr pudră, 3 gălbenuşuri, 1 ceaşcă espresso, 2 linguri pudră cacao (opţional), 300 g fructe de pădure.
Mod de preparare:
Mixează gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi adaugă mascarpone şi continuă mixarea până obţii o compoziţie spumoasă.
Pune crema la frigider, iar între timp, pregăteşte prăjitura. Înmoaie pişcoturile în espresso, apoi aşează pe un platou un rând de pişcoturi, unul de cremă şi altul de fructe de pădure. Continuă operaţiunea până termini toate ingredientele, însă ai grijă ca ultimul strat să fie de cremă mascarpone. Presară pudra de cacao peste prăjitură, opţional. Se lasă la frigider minimum 30 de minute. Poftă bună!