Tarte cu ciuperci

Reprezintă aperitivul perfect. Uşor de făcut şi delicios. Surprinde-i plăcut pe cei dragi.

Reprezintă aperitivul perfect. Uşor de făcut şi delicios. Surprinde-i plăcut pe cei dragi.

Ingrediente

375 g aluat franţuzesc
făină
25 g unt
300 g ciuperci, tăiate feliuţe
25 g parmezan
pătrunjel tocat
1 căţel de usturoi, tocat
1 ou bătut

Mod de preparare

Presară făină pe o tavă, întinde aluatul şi decupează bucăţi rotunde. Lasă-l la păstrat în frigider.
Într-o tigaie, topeşte untul şi pune ciupercile la prăjit timp de aproximativ 5 minute.

Amestecă ciupercile cu parmezan, pătrunjel şi usturoi.
Cu ajutorul unei linguri, împarte compoziţia pe bucăţile de aluat. Marginile tartelor se ung cu oul bătut.
Lasă tartele la cuptor aproximativ 20 de minute.