Supă Minestrone

O reţetă foarte simplă şi uşor de făcut. Ideală pentru această perioadă de post.

O reţetă foarte simplă şi uşor de făcut. Ideală pentru această perioadă de post.

Ingrediente:

4 litri de apă, 500 g ciuperci proaspete, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 căpăţână de ţelină, 4 cartofi, 400 g roşii cuburi, ulei de măsline, 1 legătură pătrunjel, 100 g paste mici, parmezan (opţional) sare şi piper.

Mod de preparare:


Spălăm legumele. Punem apa la fiert cu sare, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartofii tăiaţi.

Lăsăm 10 minute. Adăugăm roşiile şi pastele. Separat, spălăm ciupercile, le tăiem felii şi le înăbuşim în ulei cu puţină sare şi piper. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm ciupercile împreună cu sosul şi lăsăm să dea câteva clocote. La sfârşit, presărăm pătrunjel tocat fin. Poftă bună!