Adori supele şi eşti în căutare de noi idei? Eva.ro îţi recomandă o reţetă de supă de morcovi cu usturoi şi ghimbir. Poftă bună!
Ingrediente
5-6 morcovi
o ceapă
4 căței de usturoi
o bucată de ghimbir
o linguriță de chimen
sare şi piper roșu
o foaie de dafin
trei căni cu supă de pui
coriandru proaspăt și busuioc uscat
ulei
o lămâie
o lingură de sos de soia
Preparare
Pune la călit, cu puțin ulei, în oala în care faci supă, ceapa tăiată mărunt, usturoiul mărunțit și ghimbirul dat prin răzătoare. Călește câteva minute şi apoi stinge cu supă de pui.
Da prin răzătoarea mare morcovii. Macină o linguriță de chimen, un praf de sare, o linguriță de piper roșu și foaia de dafin. Adaugă pudra de condimente în supă când începe să clocotească. În supa care clocotește pune morcovii rași. Acoperă și lasă să fiarbă 15-20 de minunte la foc mic.
Strecoară supa, iar conținutul pune-l în blender și transformă-l în cremă. Combină crema cu supă de legume. Adaugă o lingură de sos de soia. Las-o să dea un clocot și pune coriandrul proaspăt și puțin busuioc. Servește supa fierbinte cu pâine proaspătă și ardei iute verde.
© Copyright: depositphotos
Posteaza comentariu