Este o reteta frantuzeasca, foarte gustoasa. Supa, care are o culoare verde formidabila, va fi cu siguranta si pe placul copiilor.
Ingrediente:
100 grame unt, doua fire tinere de praz (cu tot cu frunze), o ceapa veche mare, 500 grame mazare boabe, 2 litri supa de carne (eventual preparata din concentrat de pui), o legatura de patrunjel, o legatura de marar si cateva fire de menta proaspata, sare, piper, cateva fire de arpagic proaspat, trei linguri cu smantana.
Preparare:
Toaca prazul si ceapa marunt si caleste-le in unt, 5-10 minute, pana prind o culoare frumoasa si se inmoaie. Adauga o parte din supa de pui (sau supa de legume) si lasa totul sa clocoteasca cateva minute. Adauga mazarea si verdeturile (mai putin menta), tocate. Cand mazarea este bine fiarta, pune totul intr-un blender si mixeaza. Rastoarna supa in vasul de fiert, adauga smantana, restul de supa de pui, si las-o sa clocoteasca cateva minute, la foc mic. Potriveste de sare si piper. Da deoparte si adauga arpagicul tocat bucatele si menta maruntita fin. Serveste supa impreuna cu crutoane (felii de paine unse cu o crema de usturoi preparat din cativa catei pisati si frecati, ca la maioneza, cu putin ulei, taiate bucatele si apoi rumenite in cuptor) si putina smantana proaspata.
Supa de mazare
Este o reteta frantuzeasca, foarte gustoasa. Supa, care are o culoare verde formidabila, va fi cu siguranta si pe placul copiilor.