Ingrediente
6-8 cani de apa
1 cub de bulion vegetal
3 cani de dovlecel, taiat cubulete
1 anason
1 cana de igname sau carofi dulci, taiati cubulete
6-8 cepe taiate felii
1 legatura de tarhon si patrunjel
1 catel de usturoi
Seminte de dovleac si susan pentru presarat peste compozitie
Mod de preparare
Puneti in apa cubul de bulion si fierbeti. Adaugati dovleceii, anasonul, cartofii dulci, morcovii si ceapa, lasand totul sa fiarba usor timp de 5-8 minute, pana cand ingredientele se inmoaie putin, darn u prea tare.
Luati vasul de pe foc si adaugati tarhonul, patrunjelul si usturoiul. Amestecati cu mixerul. Supa poate fi mai groasa sau mai subtire, in functie de cantitatea de apa folosita. Garnisiti cu bucatele de ridichi, seminte de dovleac si de susan.
Reteta preluata din carte "Esti ceea ce mananci", de Dr Gillian Mc Keith, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2005.