Supă cremă de sparanghel

Supa cremă de sparanghel este o reţetă foarte uşor de făcut, dar şi foarte sănătoasă. Sparanghelul este o excelentă sursă de vitamina K, acid folic, vitamina C, vitamina A şi vitaminele B (B1, B2, B3 şi B6), fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu şi proteine. Mai mult, sparanghelul este considerat un foarte bun diuretic. O singură porţie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigură aproape 70% din necesarul organismului de acid folic.

Supa cremă de sparanghel este o reţetă foarte uşor de făcut, dar şi foarte sănătoasă. Sparanghelul este o excelentă sursă de vitamina K, acid folic, vitamina C, vitamina A şi vitaminele B (B1, B2, B3 şi B6), fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu şi proteine. Mai mult, sparanghelul este considerat un foarte bun diuretic. O singură porţie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigură aproape 70% din necesarul organismului de acid folic.



Ingrediente
 
500g sparanghel
20g făină
100 ml lapte
2 cepe mari
20 g pătrunjel
100 g unt
mărar
sare

Mod de preparare

Sparanghelul se curaţă, se spală şi se taie vărfurile (2-3 cm), care se fierb într-un vas separat până se înmoaie. În altă cratiţă se pun în doi litri de apă, ceapa şi sparanghelul şi se lasă la fiert, la foc mediu, până când sparanghelul e bine fiert. Se strecoară zeama, iar sparanghelul se dă prin blender.
Untul se încinge într-un vas separat, se presară făina care se amesteca bine, se stinge cu zeama de la sparanghel şi piper, se adaugă sare. Toate ingredientele se mai dau în foc, pentru 10 minute, şi cu verdeaţa tocată mărunt. La servire, se poate adăuga o lingură de smântână.