Somon la grătar cu sos mexican

Cel mai iubit dintre fructele de mare, pestele este foarte sanatos, gustos si usor de pregatit...

Cel mai iubit dintre fructele de mare, pestele este foarte sanatos, gustos si usor de pregatit.

Ingrediente si cantitati:

  • 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 1 ardei iute rosu, taiat marunt
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 kg de somon file
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 3/4 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu piper negru macinat
  • 2 rosii, taiate felii subtiri

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul, apoi intr-un vas mic amesteca patrunjelul, sucul de lamaie, ardeiul, usturoiul si chimenul.
2.
Trece file-ul de somon prin ulei de masline si presara sare si piper. Impatureste-l intr-o folie de aluminiu, apoi acopera somonul cu sosul rezultat la pasul 1. La final, acopera-l cu rondele de rosii. Intoarce marginile foliei de aluminiu in jurul bucatilor de somon, apoi coace-le la cuptor timp de circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt, desfa bucatile de somon din folie si serveste-le alaturi de orez.