Ingrediente si cantitati:
- 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
- 1/4 ceasca de suc de lamaie
- 1 ardei iute rosu, taiat marunt
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1 kg de somon file
- 2 linguri cu ulei de masline
- 3/4 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu piper negru macinat
- 2 rosii, taiate felii subtiri
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul, apoi intr-un vas mic amesteca patrunjelul, sucul de lamaie, ardeiul, usturoiul si chimenul.
2. Trece file-ul de somon prin ulei de masline si presara sare si piper. Impatureste-l intr-o folie de aluminiu, apoi acopera somonul cu sosul rezultat la pasul 1. La final, acopera-l cu rondele de rosii. Intoarce marginile foliei de aluminiu in jurul bucatilor de somon, apoi coace-le la cuptor timp de circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt, desfa bucatile de somon din folie si serveste-le alaturi de orez.
Posteaza comentariu