Solutii pentru amenajarea spatiilor destinate bucatariei

Ne aflam adeseori in imposibilitatea de a avea spatiul pe care ni-l dorim pentru bucataria ideala. De aceea va trebui sa ne adaptam spatiului pe care...

 Ne aflam adeseori in imposibilitatea de a avea spatiul pe care ni-l dorim pentru bucataria ideala. De aceea va trebui sa ne adaptam spatiului pe care il avem sau pe care il mai putem mari sau deschide prin anumite interventii ce tin de constructie sau chiar de designul mobilierului.

In spatiul din imagine, avand dimensiunile 2.5/2.5m, s-a reusit o "combinatie" de corpuri ce intrunesc obiectele necesare bucatariei precum si un corp ce mascheaza masina de spalat. Astfel, spatiul a fost folosit la maximum folosindu-se si corpuri cu etajere sau cu usi de sticla ce dau senzatia de aerisire necreandu-se idea de sufocare prin aglomerarea prea multor corpuri.

Corpurile au fost realizate in culori deschise tocmai pentru a crea "deschiderea" necesara vizualului.

Tot un spatiu mic avem si in imaginea de mai sus. Un spatiu de dimensiuni:3.5/1.7m, spatiu ce il putem gasi cu usurinta in multe din garsonierele din blocurile bucurestene. Mobilierul a fost gandit a amenaja una din lateralele spatiului destinat locului unde se va pregati masa. Spatiul a fost folosit total, designerul reusind sa dea o linie moderna ansamblului.

Nu exista o "reteta" dupa care se poate amenaja o bucatarie. Trebuie doar sa ne adaptam spatiilor pe care le avem si necesitatilor.
De foarte multe ori o sa intalniti in magazinele de specialitate aceleasi corpuri de mobilier, diferenta intre ele fiind data de culoare sau de dimensiuni.

Dar si asa cu aceleasi corpuri si cu putina imaginatie veti reusi sa realizati mai multe "compozitii" care vor arata cu totul altfel. Va puteti lega de detalii gen: spoturi, manere, usi de sticla (sablat, fumuriu, transparent, colorat), blatul de lucru, culoarea folosita, care, bine gandite si aranjate, vor da o noua fata bucatariei.

Avem insa si spatii mult mai generoase in dimensiuni care exista deja in constructia imobilului sau care au fost create prin largirea unor spatii deja existente (ca in fotografia de deschidere).

Cum ne organizam? Daca intr-un spatiu mic cum am vazut in imaginile precedente ne-am putut desfasura pe o suprafata mica obtinand intr-un final necesarul dorit cum vom aranja mobilierul intr-un spatiu cu o alta deschidere?

 Nefiind constransi de spatiul limitat ne putem da drumul la imaginatie. Vom putea folosi corpuri cu spatii inchise (corpuri cu usi), acestea nederanjand optic. Se vor putea folosi culori mai "inchise" sau chiar jocuri de culori. O solutie pentru aceasta bucatarie a fost mascarea tevilor din colt acesteia cu acelasi material folosit si pentru mobilier, creandu-se astfel un tot unitar si armonios.

S-au folosit aceleasi corpuri dar la care s-au mai adaugat sertare, etajere sau alte usi. Daca nu aveti destula imaginatie pentru a va concepe bucataria asa cum v-o doriti puteti apela oricand la firmele de specialitate care va vor pune la dispozitie un designer cu ajutorul caruia veti reusi sa va puneti in aplicare ideile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod