Pentru a da culoare chiflelor, Chef Cristian Boca a folosit numai ingrediente naturale. Aluatul nu este unul clasic. La această rețetă se folosește Tangzhong – un amestec asiatic din lapte, făină și apă – care se obține destul de ușor, dacă vei urma indicațiile Chef-ului.
Gramajele sunt esențiale pentru ca totul să iasă perfect. Cristian a cântărit până și telefoanele Xiaomi în timp ce a gătit. Mi 11 Lite are doar 157 de grame, în timp ce Mi 11 Lite 5G cântărește 159 de grame. Sunt cele mai ușoare și stilate smartphone-uri ale momentului. Specificațiile rămân însă la înălțime. Vei descoperi la ele ecrane uimitoare FHD+ AMOLED DotDisplay de 6.55 inchi, cu rată de refresh de 90Hz, procesoare performante Snapdragon și un setup de camere de 64MP, care te va ajuta să faci cele mai bune fotografii și filmări.
Pasionat de tehnologie, Chef Cristian Boca le-a folosit și în timp ce a preparat această rețetă incredibilă de chifle colorate pentru burgeri. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca totul să iasă ca la carte:
Ingrediente pentru chifla clasică pentru 5-6 porții:
Tangzhong:
60gr lapte
30gr apă
20gr făină de pâine tip 650
Cele 3 ingrediente se amestecă într-un bol, la foc mic până obținem un aluat lipicios. Durează 1 minut și se numește Tangzhong!
120gr lapte la 35 grade
10gr drojdie uscată
Aceste două ingrediente se amestecă și se lasă deoparte.
360gr făină de tip 650
32gr zahăr
8gr sare
1 ou
1 gălbenuș de ou
44gr unt 80% grăsime la temperatura camerei
Preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, sarea și laptele cu drojdia în malaxor. După aproximativ 30 de secunde, adăugăm și pasta Tangzhong care trebuie să fie la temperatura camerei.
Se amestecă toate ingredientele în malaxor, după care se adăugă și ouăle, iar untul se pune la sfârșit, după ce se formează coca. Se amestecă sau se frământă timp de aproximativ 8 minute.
După ce este gata, se acoperă aluatul și se lasă la dospit aproximativ 2 ore sau până când se dublează în volum.
Formăm chifle de 110gr, le punem pe o tavă cu hârtie de copt așezată pe ea și le dospim încă o oră și jumătate, după care le ungem cu un ou bătut, presărăm semințe de susan și le punem la cuptor pe treapta a doua de jos în sus la 180 grade, timp de 20 de minute. Le scoatem din cuptor și le ungem cu unt topit.
Observații:
- Atenție să nu puneți mai multe tăvi în același cuptor fiindcă nu se vor găti la fel!
- Dacă aluatul după frământare se va lipi de mâini, puteți să mai adăugați puțină făină (10-20 gr)!
Pentru chifla neagră și cea roz pașii vor fi aceiași, doar gramajele se vor schimba puțin, iar la cea neagră se pune cerneală de sepie, iar la cea roz - suc de sfeclă.
Gramaje pentru chifla neagră:
Tangzhong:
60gr lapte
30gr apă
20gr făină de pâine
120gr lapte la 35 grade
10gr drojdie uscată
370gr făină de tip 650
32gr zahăr
8gr sare
1 ou
1 gălbenuș de ou
44gr unt 80% grăsime, la temperatura camerei
1 linguriță cerneală de sepie
Gramajele pentru chifla roz:
Tangzhong:
60gr lapte
30gr suc de sfeclă
20gr făină de pâine tip 650
60gr suc de sfeclă
60gr lapte la 35 grade
10gr drojdie uscată
370gr făină de tip 650
32gr zahăr
8gr sare
1 ou
1 gălbenuș de ou
44gr unt 80% grăsime la temperatura camerei
Specificații Mi 11 Lite 5G și Mi 11 Lite
Ecran: AMOLED DotDisplay 6.55” FHD+ cu refresh rate de 90Hz
Variante de culori: Mi 11 Lite 5G (Truffle Black, Mint Green, Citrus Yellow), Mi 11 Lite (Boba Black, Bubblegum Blue, Peach Pink)
Dimensiuni: Mi 11 Lite 5G (160.53mm x 75.72mm x 6.81mm, 159 grame), Mi 11 Lite (160.53mm x 75.72mm x 6.81mm, 157 grame)
Procesoare: Mi 11 Lite 5G (Qualcomm® Snapdragon™ 780G), Mi 11 Lite (Qualcomm® Snapdragon™ 732G)
Setup de camere: Camera principală: 64MP (F/1.79, 0.7μm 4-in-1 to 1.4μm); Cameră ultra wide: 8MP (F/2.2,1.12μm); Macro: camera telemacro de 5MP (F/2.4,1.12μm)
Încărcare: Baterie 4,250mAh (typ) ; încărcare rapidă 33W
Audio: Difuzoare duale; 2x microfoane; Certificare Hi-res Audio; Certificare Hi-res Audio Wireless
Posteaza comentariu