Ne gandim uneori ca nu putem realiza tot ceea ce dorim intr-un spatiu
redus, gandindu-ne astfel la un apartament de bloc sau un apartament
intr-o vila. Dar si intr-un caz si in celalat ne putem adapta la
dimensiunile deja existente sau vom face in asa fel incat sa ne cream
spatiul de care avem nevoie pentru a amplasa o piesa de mobilier dorita
anume sau poate a amenaja o bilblioteca din rigips pe un perete al
camerei.
Poti chiar separa un spatiu printr-un perete cu nise, special create
ca sa-ti dea doar senzatia optica de rupere de spatiu sau amplasa un
semineu intr-un colt al camerei.
O sa observam in schitele urmatoare cum putem amenaja o parte a camerei avand intr-un colt un semineu care s-ar putea continua cu rafturi realizate din rigips si care pot alcatui o adevarata biblioteca.
In functie de dimensiunile camerei pe care o detinem se va realiza un design pentru semineul dorit si de asemenea pentru rafturile din rigips, pal sau lemn-materiale care se vor alege in functie de ceea ce se gaseste deja in camera sau de ce se va folosi in constructia semineului (referindu-ne aici la suprafata de finisare si nu la materialul de constructie de interior).
Daca dispunem de o camera inalta atunci vom putea realiza un semineu pe inaltime. In cazul in care acesta se va "dezvolta" pe inaltime sau va ocupa mai mult spatiu pe orizontala va trebui sa tinem cont de spatiul destinat pentru aerisire (gandindu-ne ca avem de-a face cu un apartament de bloc s-ar putea sa se foloseasca coloana de aerisire a blocului, in caz ca apartamentul nu se afla la ultimul etaj). Pentru acest lucru va trebui sa apelati la un specialist.
Putem gandi semineul ca o succesiune de trepte ce pot servi drept polite pentru diferitele obiecte de decor ce le gasim prin toata camera sau putem crea spatii destinate depozitarii lemnelor pentru foc care bineinteles vor avea rol de decor intr-un apartament de bloc, deoarece incalzirea se poate face cu gaze, dar pentru a aduce imaginea rustica in casa ne putem folosi de acest mic "detaliu".