Secrete pentru un cozonac pufos. Cum să faci cel mai bun cozonac

Există câteva secrete pentru un cozonac pufos. Vei descoperi în acest articol cum să faci cel mai bun cozonac!

Cozonacul este un preparat tradițional nelipsit de la mesele de Sărbători. Și, cum se apropie Crăciunul, gospodinele trebuie să afle câteva secrete pentru un cozonac pufos!

Fie că e cu nucă, rahat, stafide, mac sau diferite combinații între aceste ingrediente pentru umplutură, cu siguranță aluatul este cel care necesită cea mai mare atenție. De aceea, cei care vor să prepare un cozonac gustos și pufos, trebuie să cunoască câteva trucuri care le pot ușura munca și le vor garanta un preparat de succes cu care își pot răsfăța invitații.

Prepararea cozonacilor nu este una ușoară, în mare parte pentru că necesită mult timp și răbdare. Apoi, e necesar să urmezi cu strictețe câțiva pași importanți pentru a nu da greș.

Cu toate acestea, mirosul lor ademenitor și gustul incredibil merită tot efortul!

Secrete pentru un cozonac pufos


1. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, de preferat scoase din frigider cu o seară înainte

2. Trebuie să te asiguri că în bucătărie e cald spre foarte cald, pentru că acest lucru favorizează creșterea aluatului

3. Maiaua trebuie preparată cu lapte călduț, nicidecum fierbinte

4. Maiaua se lasă la crescut până se crapă făina presărată discret deasupra ei. E un indicator că e gata pentru preparare

5. Făina trebuie cernută de 2-3 ori. Cu cât e mai fină, cu atât cozonacul va fi mai fraged și aerat

6. Frământatul aluatului este foarte important.
Ar trebui să dureze cel puțin 30 de minute, timp în care poate fi luat la pumni și trântit până asudă "grinda"

7. Când aluatul se pune la crescut, vasul în care se află trebuie acoperit cu un șervet sau un prosop de bucătărie

8. Ușa cuptorului nu trebuie deschisă pe parcursul coacerii, cel puțin nu în prima jumătate de oră. Altfel, există riscul ca aceștia să se oprească din creștere

9. Aproape de final, verifică dacă sunt făcuți la interior cu ajutorul unui pai uscat

10. Este foarte important ca odată copți, cozonacii să fie lăsați să se răcească lent în tăvile lor, eventual acoperiți cu un prosop de bucătărie.

Rețete:


Cozonac pufos cu nucă, rahat şi stafide



Ingrediente

Aluat:

- 1 kg făină albă
- 50 g drojdie
- 1/2 l lapte
- 300 g zahăr
- 250 g unt gras
- 1 vârf de cuţit de sare
- 6 gălbenuşuri
- coaja de la o lâmâie rasă

Umplutură:

- 200 g rahat
- 100 g stafide
- 300 g nucă pisată
- 3 linguri cacao
- 100 g zahăr
- esenţă de rom

Mod de preparare

Se cerne făina de mai multe ori şi se pune într-un vas mare.
În laptele încălzit se dizolvă zahărul.

Apoi se prepară maiaua din drojdie, puţină făină şi 2 linguriţe din laptele călduţ. Se presară puţină făină peste maia şi se lasă la crescut un sfert de oră. Citește continuarea...

Cozonac de casă cu nucă


Ingrediente

Aluat:

 
1 kg făină
250 g zahăr
50 g drojdie proaspătă
500 ml lapte
100 g unt
5 gălbenușuri
o linguriță cu sare
2 pliculețe cu zahăr vanilat
 
Umplutură:
 
250 g miez de nucă măcinată
5 albușuri
100 g zahăr
1 praf de sare
o linguriță esență de rom

Mod de preparare

Se cerne făina o dată sau de două ori, pentru ca aluatul să iasă mai afânat și mai pufos.
Încălzește laptele într-un vas și adaugă pliculețele cu zahăr vanilat, amestecând bine.
Freacă gălbenușurile cu 250 de grame de zahăr, până când zahărul se topește.

Citește continuarea...

Spor la treabă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod