Secrete pentru curatarea gresiei si a faiantei

De curand am fost in "tara mama" a gresiei, Italia. Am fost surprinsa de sistemul de curatire si intretinere local. De exemplu, noi pentru curatarea pardoselii folosim cu mult spor si ravna mopul!

De curand am fost in "tara mama" a gresiei, Italia. Am fost surprinsa de sistemul de curatire si intretinere local. De exemplu, noi pentru curatarea pardoselii folosim cu mult spor si ravna mopul! Ei bine, in Italia, nu se foloseste mopul pentru ca: nu sterge bine, nu curata pe la colturi, doar imprastie mizeria, "o plimba", cum zic ei, de colo, colo.

Ei folosesc altceva si credeti-ma, am incercat si eu si este intr-adevar eficient: peria! Sa va spun si cum: este o perie cu perii scurti, tari si aspri, ca un arici.

Aceasta perie se pune pe o laveta, care practic se agata de perii periei si apoi cureti pardoseala fara probleme.

Evident peria are coada, care poate fi telescopica sau nu. Apoi, laveta se spala, se stoarce si din nou; cu spor freci si stergi in acelasi timp.

Ce este poate mai neplacut, este faptul ca storci cu mana laveta, dar daca ai manusa de protectie chiar nu e problema. Apoi poti pune laveta chiar in masina de spalat, pentru a fi pe deplin igienizata. Pardoselile din marmura se curata cel putin de doua ori pe an cu masina profesionista de curatat -monodisc.



Faianta din bucatarie trebuie spalata cu produse cu bicarbonat, backing soda, care degreseaza; pentru acest lucru exista flacoane cu pistol eficiente.

Apoi se lustruieste cu o laveta uscata. Faianta din baie trebuie curatata cu solutii detartrante si apoi cu solutie de geamuri, pentru stralucire!

Daca atunci cand faianta este uscata dati cu mana si se ia un praf alb, cu siguranta trebuie schimbat praful de curatat sau clatit iar si iar, pana straluceste.

Robinetii, sanitarele, vasul de toaleta se vor bucura de tratamentul cu solutii pentru detartrare.



In mod normal curatenia se face permanent, dar dupa iarna, calorifere fierbinti, sobe, fum este bine sa vina si o "generala".
Depinde in ce zona locuiti: cu mai mult sau mai putin praf, la strada sau in loc mai retras.

Curatarea geamurilor se face incepand cu tocaria. Se sterge cu o laveta, cu apa si detergent, apoi se limpezeste si usuca. Atentie in zonele de imbinare, pe la colturi!

Pentru curatarea geamului, acum e simplu! Gata cu spirtul si ziarele! Acum avem la indemana tot felul de produse speciale, cu sau fara alcool (cele cu alcool se usuca mai repede!) si lavete.

Un sfat: nu spalati geamurile seara! Este bine sa fie lumina sa vedeti ce faceti, daca au ramas sau nu urme! Nu uitati becurile, plafonierele, intrerupatoarele (si pe deasupra!), clantele usilor, tocaria usilor si usile pe ambele parti.

Un articol de Antoaneta Istrate, manager Antoanette Services

de Antoaneta Istrate
Manager Antoanette Services
Articol preluat din revista "Dogmagazin"
www.ajutormenaj.ro