Sarmale de post cu ciuperci

Dacă ţii post, cu siguranţă la un moment eşti în pană de idei în ceea ce priveşte reţetele. De aceea, îţi propunem sarmalele din ciuperci, o variantă sănătoasă a preparatului clasic cu carne.
Dacă ţii post, cu siguranţă la un moment dat eşti în pană de idei în ceea ce priveşte reţetele. De aceea, îţi propunem sarmalele din ciuperci, o variantă sănătoasă a preparatului clasic cu carne.

Ingrediente:


1/2 kg ciuperci,
1 cană cu orez,
3 cepe,
100 ml de ulei,
2 linguri cu bulion,
150 ml suc de roşii,
sare, piper,
foi de dafin,
o varză murată.

Mod de preparare:


Se toacă cepele şi se călesc în ulei.
Ciupercile curăţate şi spălate se taie mărunt şi se pun peste ceapă.
Se adaugă şi orezul spălat, 2 linguri pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă cu apă.
Se lasă să fiarbă până se umflă bobul de orez.
Se lasă amestecul să se răcească şi se fac sărmăluţe.
Se aşază sarmalele în oală, în rânduri suprapuse.
Se toarnă peste ele apă, sucul de roşii şi o foaie de dafin.
Se fierb la foc mic o oră şi jumătate.