Salată de orez cu ton, porumb şi mazăre

Salata de orez cu ton este foarte uşor de preparat şi este o reţetă sănătoasă. Mai mult, această gustare este consistentă, dar săracă în calorii.

Ingrediente:

4 conserve de ton
2 conserve porumb boabe
1 conservă mazăre
4 linguri unt
4 portocale mari
1 lămâie
600 g orez
maioneză, gogoşari
sare şi piper

 
Mod de preparare:


Pentru început, se curăţă şi se feliază portocalele, după care se călesc în unt.

Apoi se prăjeşte orezul în grăsimea rezultată, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acoperă cu

apă şi se lasă la fiert, fără a se amesteaca.

În acest timp, mazărea şi porumbul se pun la scurs, gogoşarii se feliază, iar tonul trebuie mărunţit.

După ce a fiert orezul, se amestecă alături de celalte ingrediente şi se adaugă sare şi piper, după gust.

maioneza se adaugă înainte de servire.