Salata de orez cu ton este foarte uşor de preparat şi este o reţetă sănătoasă. Mai mult, această gustare este consistentă, dar săracă în calorii.
Ingrediente:
4 conserve de ton
2 conserve porumb boabe
1 conservă mazăre
4 linguri unt
4 portocale mari
1 lămâie
600 g orez
maioneză, gogoşari
sare şi piper
Mod de preparare:
Pentru început, se curăţă şi se feliază portocalele, după care se călesc în unt.
Apoi se prăjeşte orezul în grăsimea rezultată, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acoperă cu apă şi se lasă la fiert, fără a se amesteaca.
În acest timp, mazărea şi porumbul se pun la scurs, gogoşarii se feliază, iar tonul trebuie mărunţit.
După ce a fiert orezul, se amestecă alături de celelalte ingrediente şi se adaugă sare şi piper, după gust.
Salată de orez cu ton, porumb şi mazăre
Salata de orez cu ton este foarte uşor de preparat şi este o reţetă sănătoasă. Mai mult, această gustare este consistentă, dar săracă în calorii.