Ingrediente si cantitati pentru 4-6 portii:
1 cana orez
8 linguri ulei de masline
3 linguri otet de vin
1 catel de usturoi, tocat
1 ceapa mica, tocata
sare si piper
6 ardei (grasi), intregi
2 lingurite patrunjel tocat
masline verzi si negre, pentru ornat
Mod de preparare:
1. Scoate semintele din ardei si taie unul dintre ei in 6 fasii subtiri. Restul ardeilor se toaca marunt.
2. Orezul se fierbe in doua cani cu apa fierbinte si sare. Se lasa 20 de minute la foc mic.
3. In timp ce se raceste orezul, se pregateste un sos din uleiul de masline, otet, usturoi si ceapa. Dupa gust, se adauga sare si piper. Sosul se amesteca cu orezul racit, ardeiul tocat si patrunjelul.
4. Salata, decorata cu ardeiul taiat fasii si maslinele verzi si negre, se serveste in castronele, nu inainte de a fi racita in frigider.
Posteaza comentariu