Puţin ulei de măsline şi seminţele de vanilie vor transforma fructele într-o simfonie de arome.
Ingrediente
300 de grame de capsuni
doua mere mari
3-4 kiwi
cateva caise uscate
o mana de fulgi de migdale
doua linguri de ulei
o pastaie de vanilie
doua linguri de miere (sau doua linguri de zahar pudra)
o lingura cu suc de lamaie.
Preparare
- Scoate semintele din pastaia de vanilie, si pune-le in ulei. Pune totul pe foc pentru cateva minute pana cand uleiul se incinge putin. Da deopart sa se raceasca;
- Spala, curata si taie fructele in felii si/sau bucatele. Caisele uscate taie-le foarte marunt. Pune toate fructele intr-un vas si amesteca usor. Adauga uleiul aromat cu vanilie;
- Amesteca mierea de albine cu putina apa pana devine un sirop gros. Adauga o lingura de suc de lamaie. Pune siropul peste fructe si amesteca putin;
- Daca folosesti zahar presara-l deasupra si amesteca prin miscand vasul in care sunt puse fructele. Inainte de a pune zahar stropeste fructele cu putin suc de lamaie;
- Da totul la frigider pentru cel putin doua ore. Serveste salata cu fulgi de migdale.
Sfat Eva: salata poate fi decorata si cu firimituri de bezele sau de biscuitii cu cereale.