Rulouri cu şuncă şi caşcaval

Un aperitiv uşor, care nu necesită mult timp de preparare, sunt rulourile cu şuncă şi caşcaval, care se servesc, de preferat, calde.

Un aperitiv uşor, care nu necesită mult timp de preparare, sunt rulourile cu şuncă şi caşcaval, care se servesc, de preferat, calde.

Ingrediente

Pentru clãtite:

- 2 ouã
- 100 g fãinã
- 100 ml lapte
- 5 linguri apã mineralã
- sare
- 3 linguri ulei

Pentru umpluturã:

- caşcaval tăiat felii
- şuncã
- beţe pentru frigãrui / scobitori
- piper / sare

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Făina, ouăle, sarea, laptele şi apa minerală se mixează într-un castron, iar aluatul format se lasă la temperatura camerei timp de 10 minute.

Ungi o tigaie cu ulei şi o pui pe foc, preparând clătitele.

După ce acestea sunt gata, feliile de caşcaval şi şunca sunt puse pe clătite, care sunt rulate şi apoi tăiate în rulouri mai mici.

Rulourile sunt prinse cu beţe pentru frigărui sau cu scobitori, sunt aşesate pe farfurii şi presărate cu piper sau sare, după gust.