Este excelenta, arata foarte bine si se prepara relativ usor. Cantitatile sunt pentru sase portii.
Ingrediente:
doi piepti de pui fara piele si os, 30 grame unt, o legatura de macris (il gasesti in piata sau il poti inlocui cu o legatura de stevie), frunzele dintr-o legatura de cimbru proaspat, o legatura de patrunjel, o legatura mica de menta proaspata, o lamaie, 100 grame smanatana, sare, piper, o lingura de pesmet sau o doua felii de paine maruntita.
Preparare:
- Desfa si taie pieptul de pui astfel incat sa obtii o „foaie” de carne uniforma, groasa de un deget.
- Spala, scurge si taie toate ierburile. Incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste toate verdeturile cateva minute. Stinge cu sucul de la o lamaie. Adauga pesmetul sau firmiturile de paine si amesteca bine, pana dispare sucul lasat de ierburi si compozitia se omogenizeaza si se raceste. Adauga smantana.
- Intinde crema de ierburi peste carnea de pui. Indoaie putin marginile bucatii de carne spre interior, apoi ruleaza, nu foarte strans ca sa nu iasa umplutura. Leaga cu ata rulada, pune-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Toarna peste carne unt topit si da la cuptorul incins bine, circa 30-40 de minute.
- Taie felii, dupa ce s-a racorit. Serveste aproape rece pentru a savura aroma.