Ruladă cu dovleac

Încearcă un desert tradiţional, pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios şi sănătos. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu o variantă mult mai sănătoasă.

Încearcă un desert tradiţional, pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios şi sănătos. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu o variantă mult mai sănătoasă.

Aluat:
300 ml apă minerală
300 ml ulei
un praf de sare
făină cât cuprinde

Umplutura:

dovleac
zahăr
scorţişoară măcinată

Mod de preparare:
Se amestecă apa minerală cu uleiul şi un praf de sare. Se adaugă făina până iese un aluat tare, bun de întins.

Se lasă să se odihneasca 10 minute.
Dovleacul se curăţă şi se rade. Se amestecă cu zahăr după gust. Se adaugă un praf de scorţişoară.
Se taie aluatul în bucăţi potrivit de mari care se întind sub formă de pătrat. Se stoarce zeama lăsată de dovleac şi se repartizează dovleacul pe toată suprafaţa foii. Se rulează sub formă de sul.
Se pune ruladă într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat până capătă o culoare uşor aurie.
Se pudrează cu zahăr pudră şi se lasă la răcit.