„Orezul este permis in orice dieta atat timp cat el nu depaseste 200 g pe zi (preparat). Combinat cu legume acesta devine si mai hranitor. Cel brun este bogat in vitamine si minerale, dar si fibre, foarte sanatoase si benefice in procesul de slabire. Studiile realizate in cadrul centrului The Nutrition Twin arata ca orezul consumat la o temperatura joasa ajuta la reducerea grasimii din jurul abdomenului. De asemenea, daca iti ramane orez si vrei sa il consumi a doua zi, pune-l la rece, dar nu-l reincalzi pentru ca acesta te poate balona. Pentru potentarea efectelor dietetice, asezoneaza orezul cu ulei de masline, ghimbir, asparagus, kale sau broccoli. Toate acestea reduc inflamatia din organism, un factor ce favorizeaza aparitia depozitelor de grasime din corp”, spune nutritionistul Tammy Lakatos Shames.
Orez integral cu broccoli si fasole verde
Ingrediente:
- 130 g orez integral fiert si racit
- 100 g broccoli fiert la abur
- 100 g fasole verde fiarta la abur
- 2 fire de ceapa verde/2 fire de usturoi verde taiate marunt
- un ardei taiat cubulete
- 1 ligurita ghimbir ras
- o lingura de ulei de masline extravirgin
- curry, sare, piper, dupa gust
Preparare:
Pui toate ingredientele intr-un bol si le amesteci bine cu uleiul de masline si condimentele. Apoi, acoperi vasul cu o folie si il dai la frigider 15 minute. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Posteaza comentariu