Reţetă: Paste delicioase cu somon afumat, parmezan şi smântână

O reţetă simplă, foarte uşor de preparat, dar şi foarte gustoasă. Somonul este un peşte bogat în Omega 3 şi magneziu, de aceea nu ar trebui să vă lipsească din dietă.   

Ingrediente:

500 de grame de paste (tagliatelle sunt perfecte)
250 de grame de somon afumat
1 lingură ulei de măsline
200 de ml smântână dulce
1 gălbenuş de ou
100 ml vin alb
1 ceapă mică
1 legătură de pătrunjel
80 de grame parmezan ras
sare şi piper

Mod de prepararare:

Se pun la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet.

Uleiul se pune într-o tigaie să se încingă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă smântâna, gălbenuşul de ou, vinul şi puţină sare. Se fierbe până se înmoaie ceapa şi se formează un sos. Se amestecă pastele cu sosul şi se pun felii de somon. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat şi parmezanul. 
Pastele se servesc cu puţin piper proaspăt măcinat.