Ingrediente:
O telina, o ceapa, doi ardei iuti, un piept de pui, o lingura de amidon, un albus, 2-3 linguri de ulei de susan, o radacina de ghimbir, sare, doua linguri de zahar brun, 50 ml vin, seminte de susan.
Preparare:
Taie in fasii pieptul de pui si sareaza. Tavaleste fiecare bucatica in albus batut, apoi amidon si, dupa ce o scuturi bine, prajeste-o in ulei incins. Taie telina betisoare (ca si cum ai pregati cartofi pai subtiri), ceapa mare si ardeiul fasii. Pune la calit telina, adauga dupa un minut - doua ceapa si ardeiul iute. Adauga ghimbirul ras si mai tine totul pe foc, la calit, inca doua-trei minute. Stinge cu vin. Adauga zaharul si semintele de susan. Adauga puiul prajit si da mancarea deoparte. Serveste cu orez simplu, fiert, sau cu taitei de orez.
Sfat Eva: Ca sa fie perfecta, mancarea trebuie gatita in ulei foarte incins, la foc foarte mare.
Posteaza comentariu