Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.
Ingrediente:
450 g linte
1 ceapă mică
1 morcov
1 ardei gras
3 căţei de usturoi
200 ml suc de roşii
ulei de măsline
zeama de la o lămâie
mentă proaspătă
chimion
sare şi piper
Mod de preparare:
Se lasă lintea să stea la înmuiat câteva ore, apoi se scurge de apă şi se clăteşte cu apă rece.
Reţetă Andreea Raicu: Supă de linte cu mentă, delicioasă şi sănătoasă
Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.