Produsele de care ai nevoie in casa ta

Economiseti timp, lucrezi intr-un mediu sanatos si totul este mai usor daca folosesti produse adecvate atunci cand iti cureti casa. Iata si 8 produse care nu ar trebui sa-ti lipseasca din cosul produselor...

Economiseti timp, lucrezi intr-un mediu sanatos si totul este mai usor daca folosesti produse adecvate atunci cand iti cureti casa. Iata si 8 produse care nu ar trebui sa-ti lipseasca din cosul produselor deingrijire a casei si altele 4 pentru care nu ar trebui sa cheltuiestibanii.

1. Tixul
De el ai nevoie atunci cand cureti o oala sau o cratita de care s-a prinsmancarea. Si este foarte folositor in baie: cada, chiuveta si wc-ul potstraluci cu succes de pe urma tixului.

2. Solutia buna la toate
Amesteca detergent de vase si apa intr-o sticla de plastic si cu solutiaaceasta poti curata o multime de lucruri. Nu pune prea mult detergentpentru ca solutia va face prea multa spuma, de care nu ai nevoie.Pentru chiuveta din baie, faianta din bucatarie si din baie sau alteastfel de suprafete, amesteca intr-un recipient de plastic o jumatatede cana de otet cu apa si tine-l la indemana.

Pentru a curata aragazulsau cuptorul, este bine sa folosesti produse specilizate ce se gasescpe piata.

3. Amoniacul
Amoniacul fara lamaie si fara sapun este un produs foarte bun pentrucuratarea ferestrelor. Daca il combini cu apa, ai gata solutia pentruferestre.

4. Produs pentru indepartarea mucegaiului
In baie foloseste clor combinat cu putina apa sau alte produse specialepentru indepartarea mucegaiului.

5. Indepartarea petelor din tapiterie si carpete
Atunci cand te afli intr-o astfel de situatie, investeste intr-o solutiepentru indepartarea petelor. Exista o multime de produse pe piata carese folosesc in functie de natura petei si a tesaturii.

6. Sapunul si alte solutii pentru indepartarea murdariei
Un astfel de produs nu iti da de loc batai de cap. Si cu el, nicimurdaria nu mai este o problema. Il aplici pe peretii baii sau in altelocuri unde este necesar, il lasi putin si apoi clatesti cu multa apa.

7.
Detergentul pentru rufe

Atunci cand iti cumperi detergent pentru rufe, achizitioneaz-l pe celpreferat, dar intr-o cantitate cat mai mare. Alege cea mai mare punga pecare o gasesti. Asa vei fi aproape sigura ca nu vei ramane fara detergentatunci cand vei avea cel mai mult nevoie. Si pentru a fi usor de manevrat,muta o cantitate acceptabila de detergent intr-un recipient mai mic.

8. Produsele pentru curatarea cuptorului
Daca aburul si fumul iti dau batai de cap, foloseste produse care leindeparteaza foarte usor sau solutia cu amoniac de mai sus.


1. Sapunul sau spray-ul antibacterial
Singurul loc in care bacteriile reprezinta intr-adevar o problemaeste sala de operatii a unui spital. Specialistii spun mai tot timpulca produsele antibacteriale din jurul nostru ne slabesc rezistenta lamediul din jur. Asa ca cel mai bine este sa ramanem fideli sapunuluiclasic si apei.

2.
Produsele de curatare a mobilei

Mobila ta are nevoie doar sa fie stearsa de praf din cand incand. Cand? Cand observi ca praful si-a facut aparitia. Foloseste o carpamoale, dar sa nu fie uda. Daca nu esti sigura de cat de finisata saunu este mobila ta, poti incerca sa afli. Pune putin dizolvant de lac deunghii pe o discheta de demachiat si sterge cu ea o particica a mobilie,dar care nu este la vedere. Daca discheta se lipeste de mobila, atunciai nevoie si de produse de ingrijire a mobilei precum uleiul sau ceara.

3. Produse pentru curatarea zonelor de scurgere
Pentru a le mentine in forma, cel mai bine este sa previi. O jumatate decana de apa minerala, o jumatate de cana de otet, pe care le amestecisi le torni pe gurile de scurgere cel putin o data pe luna. Apoi dadrumul la apa rece. Daca se infunda, incearca sa rezolvi problema cuo pompa. Daca nici asa nu merge, abia atunci investeste in produselespeciale pentru desfundarea scurgerilor.

4.
Cu ceara sau fara ceara pe podele

Nu ai nevoie neparat de ceara pentru a avea o podea frumoasa. Cearanu face decat ca podeaua sa fie mult mai alunecoasa, ba chiar te veipricopsi si cu un strat greu de indepartat mai tarziu.


Orice produs care a stat depozitat si nefolosit mai bine de un an trebuiearuncat. Daca nu l-ai folosit pana acum poate ca nici de acum in colo nuil vei folosi, iar daca il vei folosi nu va mai fi asa de eficient. Deobicei solutiile folosite pentru ingrijirea casei isi pierd din eficientain timp.

Nu este bine sa amesteci produsele ce contin clor cu produsele ce continamoniac sau cu acizi. Gazul toxic care rezulta din amestecarea lor poatefi fatal.