Cuptorul cu abur CombiSteam de la Electrolux combina metodele gatitului traditional cu beneficiile aburului, pentru a asigura o aroma aparte preparatelor si pentru a le pregati intr-un mod foarte sanatos si rapid. Dispunand de noua functii de gatit, vei putea alege combinatia perfecta de abur si caldura, in functie de preparatele pe care doresti sa le obtii. De asemenea, cu ajutorul sondei FoodProbe, vei putea monitoriza exact gradul de preparare a carnii, pentru a obtine mereu crusta aurie si textura suculenta experimentate pana de curand doar la restaurant.
Datorita capacitatii de 74 de litri si a tehnologiei cu abur, vei putea pregati un meniu de 3 feluri intr-un timp record, cu 20% mai scazut decat cel alocat in cazul altor cuptoare.
Nu in ultimul rand, dupa ce preparatele vor fi gata, vei putea uita de grija urmelor de mancare din interiorul cuptorului, daca vei opta pentru modelele CombiSteam de la Electrolux, intrucat sunt dotate cu functii de autocuratare. Astfel, printr-o simpla apasare de buton, vei uita de curatarea cuptorului.
Pentru un plus de inspiratie in bucatarie, incearca o reteta recomandata de Chefii Electrolux, chiar la tine acasa:
Vitello Tonnato
Ingrediente (pentru 4 portii)
500 g pulpa sau cotlet de vita
1½ lingurita de sare
Dressing de ton
1 conserva de 200 g ton in ulei
2 lingurite zeama de lamaie
1 ou fiert tare
4 filé-uri de sardine
2 lingurite de capere
½ varf de piper negru
Garnitura
Capere mari
Branza parmezan
Rucola
Coaja de lamaie
Cimbru si rozmarin
Mod de preparare
1. Intai rumeneste carnea intr-o tigaie (optional)
2. Preincalzeste cuptorul CombiSteam la 90˚C (functia Aer cald ventilat). Pune carnea intr-un vas termorezistent si presara sare.
3. Introdu termometrul astfel incat varful sa ajunga in mijlocul partii mai groase. Acesta trebuie setat la 65˚C (sau 60˚C pentru carnea in sange), iar cuptorul la 90˚C.
4. Preparatul trebuie gatit timp de aprox. 45-60 de minute. Durata de gatire depinde de temperatura miezului si de forma carnii. Apoi se lasa la racit.
5. Amesteca tonul (si uleiul acestuia) cu sucul de lamaie stoarsa, cu coaja de lamaie, oul tocat, sardine, capere si piper negru. Amesteca pana cand devine un dressing cremos.
6. Taie carnea in felii subtiri. Aseaza feliile intr-un vas si toarna dressingul deasupra.
7. Garniseste folosind capere, parmezan, rucola, coaja de lamaie si ierburile.
8. Poti servi restul dressingului intr-un bol separat.
Acest preparat se poate pregati si cu alte tipuri de carne, cum ar fi sunca sau filé de
porc. Pentru o textura perfecta, monitorizeaza intotdeauna temperatura (care trebuie sa fie de 70˚C pentru porc).
Exista diverse marinate excelente cu care poti servi carnea, cum ar fi dressing de ulei de masline, otet balsamic, ceapa rosie tocata marunt si chives, sare si piper.
Bucura-te de rezultate profesioniste, chiar la tine acasa, cu ajutorul cuptorului cu abur CombiSteam de la Electrolux!