Nucile sunt nelipsitele "ingrediente" ale sarbatorilor de iarna. Sunt
gustoase, hranitoare si au parfumul dulce-amarui al copilariei...
Aceasta prajitura cu nuci va "trona" cu delicatete printre celelalte
preparate din meniu, aducand o savoare speciala unei mese la fel de
speciale.
500 g faina;
250 g unt;
150 g zahar;
2 linguri/50 g smantana;
3 oua;
bicarbonat;
vanilie.
100 g nuci macinate;
gem sau marmelada.
50 g unt;
4 linguri/120 g zahar;
2 linguri/35 g cacao;
3 linguri apa.
Se amesteca faina cu untul, se adauga 2 galbenusuri si 1 ou intreg, 150
g zahar, smantana, un varf de cutit de bicarbonat si vanilie dupa gust.
Se face o coca bine framantata si se imparte in 3 foi.
Se intinde o foaie cu sucitorul. Foaia trebuie sa acopere, ca suprafata, tava de placinta.
Se unge foaia cu gem (orice fel de gem) sau cu marmelada, se pune a
doua foaie si se unge cu gem si nucile macinate, apoi se pune a treia
foaie si se da la cuptor, la copt, la foc potrivit.
Ingredientele necesare pentru glazura se amesteca, se pun pe foc, la
fiert, si, dupa ce este gata, glazura se toarna si se intinde peste
prajitura coapta.
Prajitura se taie in forme dreptunghiulare sau patrate si se serveste, dupa ce s-a racit.
Prajitură cu nuci, specială pentru sărbătorile de iarnă
Nucile sunt nelipsitele "ingrediente" ale sarbatorilor de iarna. Sunt gustoase, hranitoare si au parfumul dulce-amarui al copilariei... Aceasta prajitura cu nuci va "trona" cu delicatete printre celelalte preparate din meniu, aducand o savoare speciala unei mese la fel de speciale.