Personalizeaza-ti casa cu ajutorul lumanarilor

Astazi, daca ne gandim la o lumanare, o asociem unei seri romantice, bisercii sau unei decoratiuni de Craciun, Paste sau chiar de fiecare zi. In vechime, lumanarea avea doar o intrebuintare practica...
Astazi, daca ne gandim la o lumanare, o asociem unei seri romantice, bisercii sau unei decoratiuni de Craciun, Paste sau chiar de fiecare zi. In vechime, lumanarea avea doar o intrebuintare practica: sa lumineze alaturi de lampa cu gaz. Odata cu inventarea electricitatii, ea a dobandit un caracter decorativ.
O poti folosi pentru a aduce lumina si culoare dormitorului tau, creand o atmosfera speciala. Ii sta bine si pe etajera, pentru a decora livingul, sau in mijlocul unei mese de duminca in familie, de cuplu sau chiar ornandu-ti gradina.

Pentru ca este folosita in atat de multe ocazii si pentru ca are calitati foarte apreciate, putem vorbi chiar de o adevarata industrie a lumarilor. Le gasim sub diferite forme, culori si arome. Cele mai cautate in ultimul timp sunt lumanarile cu arome florale, ciocolata, vanilie sau cele cu forma si parfum de fructe, al caror aspect este un atu in plus pentru a-ti decora casa.
Aceasta varietate de arome si imagini iti ofera posibilitatea sa alegi in functie de gusturile pe care le ai sau de preferintele partenerului tau.

Incearca si tu


Daca esti o persoana creativa si intentionezi sa iti cultivi acest hobby, iti poti crea singura lumanarile decorative. De asemenea, este si o ocazie buna sa oferi cuiva drag ceva facut de tine sau sa iti ornezi masa de Paste cu propriile creatii. Ingredientele acestei activitati artistice sunt comercializate la magazinele sau raioanele de bricolaj de la supermarketuri.

Pentru materia prima, alege ceara de albine, uleiul de parafina sau gelul de lumanare. Si alegerea fitilului potrivit este foarte importanta avand in vedere tipul de lumanare pe care vrei sa il realizezi. Pentru a-i oferi un farmec aparte lumanarii tale, exista o varietate intreaga de forme, coloranti si arome.
Chiar daca abia acum debutezi, nu iti va fi foarte dificil sa realizezi o lumanare. Inspira-te din ideile publicate de site-ul creaclic.ch.

Lumanare cu lamaie


Decoreaza-ti gradina sau balconul cu lumanari colorate si tine insectele la distanta cu ajutorului parfumului de lamaie pe care il degaja.

De ce ai nevoie:

  • stearina si parafina sau amestec de lumanare (ceara)
  • fitile rigide cu picior
  • colorant galben
  • ulei esential de lamaie
  • vase mici din ceramica de culoare galben deschis
  • 2 tuburi de guasa galben solar

1. Decorarea vaselor


Spala bine vasele cu un produs destinat curatirii veselei si apoi sterge-le. Dupa ce s-au uscat, schiteaza pe peretii lor cu guasa galbena mici desene fantezie. Daca rezultaul nu te multumeste, spala vasul inainte ca guasa sa se usuce si ia-o de la capat. Dupa ce ai terminat de pictat decorul, lasa-l sa se usuce 24 de ore.

2.
Realizarea lumanarilor


Topeste ceara pe bain-marie. Daca folosesti un amestec de lumarea dozarea parafina/stearina este deja facuta. Daca faci tu amestecul, pune 80% parafina si 20% stearina. Cand ceara devine lichida, adauga colorantul si uleiul esential de lamaie. Fixeaza fitilul in vasul de lut, inmuindu-l in prealabil in ceara topita. Mentine-l drept cu ajutorul unui creion. Varsa amestecul de ceara, parfum si colorant in vase. Ai grija sa iti ramana 2 centimetri din vas liber. Lasa ceara sa se raceasca.

Lumanare din gel cu pot-pourri


Lumanarile din gel iti permit sa pui in valoare elementele decorative aflate in el. Fa o lumanare cu vegetale colorate.

De ce ai nevoie:

  • gel transparent incolor
  • pigmet albastru si violet
  • ulei parfumat
  • fitile cu picior
  • pahare simple de sticla, fara picior
  • pot-purri de culoare albastra si violet

1. Infierbanta gel-ul pe bain-marie si adauga cateva picaturi de ulei parfumat cu aroma de liliac sau alge marine.
2.
Pregateste recipientele. Pune pe fundul lor cateva elemente pot-pourri (plante uscate si parfumate pe care le gasesti la standurile de decoratiuni).
3. Toarna in pahare gel pana la jumatatea lor. Elementele pe care le vei adauga ulterior vor face sa creasca nivelul lui.
4. Adauga celelalte elemente vegetale. Faptul ca le-ai pus dupa ce ai turnat gelul iti va permite sa le pozitionezi asa cum doresti. Fixeaza fitilul.
5. Toarna un strop de pigmen colorat inainte ca gelul sa se raceasca de tot. Nu il repartiza in tot vasul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 10 Feb 2009, 11:01
    lumanari din gel

    www.decoratiunigel.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod