2. Pască slovacă
Ingrediente
Pentru aluatul de bază
- 1 cub de drojdie
- 230 g apă caldă
- 1 linguriță de zahăr
- 250 g lapte fiert
- 200 g zahăr
- 800 g făină
- 200 g unt Koliba
- 2 lingurițe de sare
- 3 ouă.
Pentru aluatul cu brânză
- 1 cub de drojdie
- 150 g lapte cald
- 1 linguriță de zahăr
- 500 g urdă dulce (Ricoletka de la Koliba)
- stafide
- 4 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță praf de copt
- 300 g făină.
Mod de preparare
Se pune în apa caldă drojdia și o linguriță de zahăr și se lasă să se topească timp de 5 minute. După care se adaugă laptele încălzit, zahăr și untul.
Între timp se pregătește aluatul cu urdă. Se pune drojdia în laptele încălzit și o linguriță de zahăr. Se lasă pentru 5 minute, după care se adaugă peste urda dulce și se amestecă cu stafide, gălbenușurile, zahăr, sare, praf de copt și făină. Se frământă bine, după care se lasă la crescut pentru 2 ore.
Odată crescut aluatul simplu, se rupe în două bucăți inegale. Se mai frământă puțin aluatul mare și i se dă o formă rotundă, iar deasupra, de jur împrejur, se întinde aluatul din urdă. Se pune apoi într-o tavă unsă cu unt și se lasă să crească pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se folosește pentru a orna pasca, sub formă de împletitură. Se unge deasupra cu gălbenuș și se bagă la copt la 350 grade pentru 50 minute.
Posteaza comentariu