Fructele de mare sunt o sursă de vitamine (A, B12, D, E) şi minerale (fosfor, iod, potasiu). Împiedică absorbţia substanţelor chimice şi au capacitatea de a detoxifica organismul şi elimină metalele grele. De asemenea, întăresc sistemul imunitar.
Ingrediente:
500 g de paste
500 g (1 kg) de fructe de mare congelate
3-4 caţei usturoi
1 ardei iute
1 lingură unt
ulei de măsline
1-2 pahare cu vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb "al dente". După fierbere se amestecă cu o lingură de ulei de măsline pentru a nu se lipi între ele. Într-o tigaie mare se încinge puţin ulei de masline şi se căleşte usturoiul (tăiat feliuţe), ardeiul iute (tăiat mărunt). Dacă fructele de mare sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic.
Separat se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb. Se lasă să scadă vinul puţin şi se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin (adăugăm sare şi piper). La sfărşit se sting cu sosul de vin şi unt şi se adaugă pastele.
© Copyright: iStockphoto
Paste cu fructe de mare
Fructele de mare sunt o sursă de vitamine (A, B12, D, E) şi minerale (fosfor, iod, potasiu). Împiedică absorbţia substanţelor chimice şi au capacitatea de a detoxifica organismul şi elimină metalele grele. De asemenea, întăresc sistemul imunitar.
Posteaza comentariu