Oțetul de lămâie este deosebit de parfumat și dă un aer proaspăt încăperilor din casă. El mai poate fi folosit și pentru a curăța și igieniza anumite obiecte, de la masa din bucătărie, la chiuvetă, frigider sau fierbătorul de apă.
De asemenea, îl poți folosi și în baie, să parfumezi încăperea, să lustruiești obiectele cromate precum para de duș și robinetul sau să igienizezi vasul de toaletă.
Ce ingrediente sunt necesare pentru oțetul de lămâie
I. Adună cojile de la cel puțin 6 – 8 lămâi și păstrează-le la frigider până când ai timp să pregătești oțetul de lămâie.
II. Pune cojile într-un borcan de sticlă, tăiate în cubulețe de mici dimensiuni și presară câte un strat subțire de zahăr printre ele. Nu este nevoie de mult zahăr, doar de o linguriță sau două, atât cât este necesar pentru a ajuta procesul de fermentație.