O cină foarte gustoasă care nu-ţi răpeşte foarte mult timp pentru preparare. Orezul cu ciuperci este un preparat potrivit şi pentru vegetarieni.
Ingrediente:
1 cană cu orez
1 cutie cu ciuperci (500g de ciuperci proaspete)
sare, piper şi ulei
Mod de preparare:
Dacă folosim ciuperci proaspete, le spălăm, le tăiem felii şi se pun la fiert în apă cu sare timp de 5 minute. După fierbere se călesc în puţin ulei. Cele din conservă se spală şi se prăjesc şi ele. Se condimentează după gust cu sare, piper, boia.
Orezul se spală în apă şi se prăjeşte puţin într-o tigaie mai mare încinsă cu ulei până devine sticlos. Se adaugă 4 căni cu apă şi se fierbe la foc mic până scade apa. Se mai adaugă sare după gust. La sfârşit, se adaugă şi ciupercile.
Orez cu ciuperci
O cină foarte gustoasă care nu-ţi răpeşte foarte mult timp pentru preparare. Orezul cu ciuperci este un preparat potrivit şi pentru vegetarieni.