„In toate zonele albastre, oamenii continua sa gradinareasca chiar si la 90 si 100 de ani. Gradinaritul este sinteza activitatilor din zonele albastre pentru ca e un fel de imbold: plantezi niste seminte, apoi trebuie sa te ocupi de ele in urmatoarele trei sau patru luni, sa le uzi, sa le plivesti, sa le recoltezi. Si cand ai terminat, mananci legume organice, ceea ce iti va placea pentru ca tu le-ai plantat”, explica specialistul.
Asta inseamna ca gradinaritul bifeaza trei din cei noua piloni ai unui stil de viata sanatos: unu, miscarea naturala; doi, controlul stresului; si trei, sa mananci preponderent legume si verdeturi.
Gradinaritul, mai bun decat mersul la sala
Gradinaritul raspunde la prima cerinta, cea a miscarii, pentru ca introduce efortul moderat in rutina zilnica, asa cum o fac mersul la serviciu si pedalatul pana la piata. Este o rutina mai eficienta si mai usor de respectat decat un program de mers la sala, scrie Well+Good.
„Vietile lor sunt dinamice. Nu au un du-te vino continuu, ci un amestec de miscari, apoi se odihnesc”, a explicat Emily Kiberd, fondatoarea clinicii newyorkeze Urban Wellness. Asa ca poti uda plantele, apoi revii la cartea pe care o citesti sau te intorci la munca cu energia pe care ti-o ofera o mica repriza de miscare. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
Posteaza comentariu