Ca să faci noodles cu pui și legume ai nevoie de:
- 1/4 ceașcă cu sos de sioa
- 2 linguri cu ghimbir tocat mărunt
- 1 lingură cu usturoi tocat mărunt
- 2 linguri cu pastă de chili cu usturoi
- 4 linguri cu amidon de porumb
- 2 bucăți de piept de pui, tăiat fâșii
- 450 de grame de noodles
- 1/2 ceașcă cu ulei de rapiță
- 1 ceașcă cu ceapă verde tăiată julienne
- 1/2 ceașcă cu fâșii de ardei roșu
- 1 ceașcă cu morcovi tăiat julienne
- 1 ceașcă cu țelină apio tăiată mărunt
- 1/2 ceașcă cu ciuperci shiitake
- 3/4 ceașcă cu păstăi de mazăre
- 1 ceașcă cu germeni de fasole mung
- 3 linguri cu sos hoisin
- 1/4 linguriță cu ulei de susan
- 1 ceașcă și jumătate de supă de pui (zeama)
- 1/2 ceașcă cu ceapă verde tăiată.
Pune într-o pungă resigilabilă 3 linguri de sos de soia, ghimbir, usturoi, pasta de chili, 2 linguri cu amidon de porumb și bucățile de piept de pui. Amestecă bine și lasă puiul la marinat timp de o oră.
Tăițeii se fierb al dente, după care se clătesc în apă cu gheață, se scurg bine și se amestecă cu 2 linguri de ulei pentru a preveni lipirea lor.
Într-un wok sau tigaie mai înaltă se pun două linguri de ulei, iar când s-a încins se pun bucățile de pui întorcându-se pe toate părțile până când se rumenesc frumos.
Se scoate puiul pe o farfurie și se păstrează cald.În aceeași tigaie se pun două linguri de ulei, iar când s-a încins se adaugă ceapa, ardeii, morcovii și țelina, amestecându-le timp de 2 minute, după care se adaugă ciupercile, mazărea și germenii de fasole. Se lasă toate pe foc încă un minut, după care se adaugă puiul, sosul hoisin, sosul de soia și uleiul de susan.
Se încinge o tigaie non-aderentă, se adaugă 3 linguri de ulei și când este încins se aruncă tăițeii reci și se amestecă până când se rumenesc puțin.
Amestecă 2 linguri cu amidon de porumb și zeamă de supă de pui în tigaia folosită pentru legume și pui, lăsând sosul să fiarbă până când se îngroașă.
Pune tăițeii pe o farfurie, aranjează amestecul cu pui și legume și toarnă sosul deasupra.
Se ornează cu ceapă verde tăiată.