Pregăteşte o reţetă de post care îţi va impresiona toată familia! Încearcă musacaua din cartofi cu granule de soia.
Ingrediente:
2 kg cartofi
4 morcovi
150 grame soia granule
4 cepe mari
1 căţel de usturoi
ulei
sare
2 linguri margarină
1 legătură de mărar
sos de roşii
3 linguri făină
Preparare:
Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi fierbem. Din ei facem un piure peste care adăugăm morcovii daţi prin răzătoare, margarina şi sarea.
Ceapa o călim în ulei încins. Peste ea adăugăm soia, o cănă cu apă şi legătura de mărar tocată mărunt. Amestecăm până ce soia se umflă.
Ungem o tavă cu ulei şi o tapetam cu făină sau pesmet.
Putem folosi şi hârtia de copt pentru a evita ca mâncarea să se lipească de tavă.
Adăugăm un strat de piure, apoi umplutura de soia.
Căţelul de usutroi se zdrobeşte şi se căleşte 1 minut într-o lingură de ulei. Se adaugă 1/2 de lingură de făină, se amestecă, apoi se stinge imediat cu apă (200 de ml.) caldă.
Se dă într-un clocot şi se toarnă peste musacaua pregătită în tavă.
Se pune la cuptor pentru 30 de minute.
Când este rumenită, se scoate din cuptor, se porţionează şi se serveşte cu sos de roşii.