Mere umplute, la cuptor

Suntem în plin sezonul merelor gustoase şi delicioase, iar secretul este acela că le poţi folosi şi la mâncăruri, nu numai la deserturi.

Suntem în plin sezonul merelor gustoase şi delicioase, iar secretul este acela că le poţi folosi şi la mâncăruri, nu numai la deserturi. Iată o reţetă inedită:

Ingrediente:

12 mere mijlocii,
500 g carne macră, tocată
1 lingură un,
1 ou,
sare.

Pentru sos:
2 linguri unt,
8 cubuleţe zahăr,
1/2 linguriţă făină,
2 ceşti cu apă,
sare.

Mod de preparare:

Merele nu se curăţă de coajă.

Se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiţă. Se scobesc.

Carnea tocată se căleşte puţin în unt şi se adaugă un ou şi sare.

Se umplu merele, se pun capacele deasupra şi se aşază într-o cratiţă unsă cu unt.

Se face un sos cu zahăr ars, un praf de făină şi apă; se toarnă deasupra.

Se fierb înăbuşite la cuptor.