Spanacul este un aliment foarte sănătos, renumit pentru componentele sale nutriţionale, antioxidante şi anticancerigene.Frunzele proaspete de spanac sunt o sursă bogată de vitamine A şi C.
Spanacul este un aliment foarte sănătos, renumit pentru componentele sale nutriţionale, antioxidante şi anticancerigene.Frunzele proaspete de spanac sunt o sursă bogată de vitamine A şi C.
Ingrediente:
1 kg spanac proaspăt
6-7 căţei mai mari de usturoi
1/2 l lapte
2-3 linguri de făină
sare şi piper
lămâie
Mod de preparare:
Spanacul se spală frunză cu frunză, se fierbe şi se strecoară.
Într-o cratiţă, se pune spanacul şi laptele la fiert. Făina şi usturoiul, tocat mărunt, se amestecă cu puţin lapte până ce capătă consistenţă şi se toarnă peste spanac. Foarte important este să amestecăm în permanenţă, până se îngroaşă. Se potriveşte de sare şi piper, iar la sfârşit se adaugă zeama de la jumătate de lămâie.
Spanacul poate fi consumat ca garnitură pentru o friptură sau simplu.