Libertate creativa...

Corespondenta dintre sufragerie si bucatarie este ingenioasa. A fost realizat un acces separat, pe langa scara interioara, astfel incat tranzitul dintre cele doua incaperi se fie facil si rapid atunci cand este servita masa. Usile interioare din sticla cu un model simplu - elemente ce asigura fluiditate si transparenta zonei de zi.

Bucataria beneficiaza in intregime de un mobilier realizat pe comanda, cu exceptia scaunelor. Electrocasnicele si dotarile, printre care si centrala termica, sunt incorporate in ansamblu. Finisajele existente initial, respectiv gresia si faianta, au fost pastrate in zona locului de luat masa.



In rest, in zona de lucru s-a optat pentru placarea cu foi de PAL gri, in acord cu nuantele alese pentru mobilier: maro inchis, ce aduce cu wenge, si accesorii metalizate mate. Arhitectele au mers pana la detalii cum ar fi alegerea tacamurilor si a veselei, respectiv servicii din portelan foarte actuale, in nuante de alb si rosu (Apulum Alba Iulia).

Fiind un apartament pe doua niveluri, evident ca era necesara o scara interioara. Spatiul de sub aceasta este exploatat ca loc de depozitare si, ca atare, scara nu este un element foarte vizibil in arhitectura interioara.

Totusi, pentru a-i atribui o nota de originalitate, arhitectele au prevazut o balustrada din cabluri de otel (Atrium Design) si cu o mana curenta metalica. Iluminatul cu tuburi in partea inferioara a scarii constituie o surpriza, dar este si o solutie estetica pentru asigurarea vizibilitatii pe timpul noptii.

La etaj exista trei incaperi principale, fiecare deservita de o baie sau un grup sanitar. Dormitorul matrimonial are rezervat cel mai generos spatiu. Combinatiile de culori si materiale sunt foarte calde si placute.

Liniile simple, elegante lasa loc pentru conturarea pieselor cu un design aparte. Astfel se remarca sezlogul Le Corbusier si corpurile de iluminat sculpturale. Mobilierul din lemn masiv se inscrie excelent in jocul geometric gandit aici. Carpete moi, perdele voluminoase vin sa intregeasca imaginea unui dormitor relaxant.

Dulapurile pentru haine sunt mascate frumos, ele nefiind vizibile la intrarea in camera, arhitectele folosindu-se inteligent de compartimentare. Dar totul este calm pana la surpriza finala: luminile fosforescente de sub pat. O senzatie stranie data de acest efect, care te lasa cu impresia ca locul de odihna pluteste pe un nor straveziu.



Intre cele doua dormitoare de la etaj a fost amenajat un living secundar. Mobilierul este integral realizat la comanda, dupa proiectul arhitectelor, de catre Rigmob. Corpurile de iluminat sunt achizitionate de la Orion Design.

Mobilierul bucatariei reprezinta o combinatie de nuante actuale wenge si metal. Electrocasnicele sunt incorporate si alese cu o cromatica si finisaje unitare.

Texturi interesante gasim in camera alaturata, o incapere pentru oaspeti sau un living secundar, intercalata intre cele doua zone nocturne. Un perete intreg este imbracat cu piatra, fasii de travertin, pe care sunt proiectate spoturi mobile. Intima prin cromatica si prin abundenta de obiecte confortabile, chiar si aici efectele scenografice contureaza atmosfera.

Rosul si violetul domina cel de-al doilea dormitor care are clar o tenta asiatica in maniera de decorare si mobilare. Spatiul de dimensiuni reduse este frumos amenajat. Patul ocupa latimea camerei, dar decoratiunile si finisajele te transpun intr-o ambianta meditativa. Prezenta lemnului masiv vine sa confere intimitate si caldura, iar esentele deschise folosite pentru mobilier si pardoseala creeaza un contrast neagresiv cu vivacitatea celorlalte culori predominante.

Mobilierul din dormitor este partial realizat din lemn masiv (corpul pentru televizor si biblioteca, patul), iar restul, mai exact dressingul, din PAL. Acesta este situat intr-o alveola a camerei si nu este vizibil de la intrarea in incapere.

De remarcat sezlongul Le Corbursier, corpurile de iluminat si mai ales solutia de efect cu irizarile fluorescente de sub pat, unde au fost montate neoane.

Accesul catre dormitoare se face pe scara fixa, care beneficiaza de iluminat discret pe timpul serii. Al doilea dormitor a fost amenajat in stil asiatic. De remarcat forma patului si culorile alese pentru ambientare: lemn natur deschis, rosu si violet.

Baia corespondenta dormitorului matrimonial este simplu ambientata, cu placari inchise gri antracit de la Girom si obiecte sanitare albe de la Laguna - Bravo Grup.

Am ales sa va prezentam una dintre baile acestei locuinte, respectiv pe cea corespondenta dormitorului matrimonial.

Combinatia alb-negru este una ce va ramane mereu in voga. Cu accente cromatice sunt prosoapele rosii. Oglinda, ce ocupa o mare parte din peretele diametral opus intrarii, da senzatia iluzorica a unui spatiu mult mai generos.

Obiecte sanitare simple, elegante, accesorii actuale, excelent asortate, placi ceramice cu texturi rugoase, toate sunt imbinate pentru o imagine finala echilibrata.

Detaliile si solutiile gasite pentru fiecare zona in parte asigura spectaculozitate apartamentului. Daca volumele sunt simple, piesele de mobilier cu un design confortabil, culorile relaxante, asocierile sunt cele indraznete si mai ales reliefarea lor cu ajutorul luminii.

O scenografie interesanta, ce merita atentia, pentru ca ea rezida in amanunte subtile, dar de impact. Creativitate neingradita, gratie unei excelente colaborari dintre beneficiar si arhitectele de la City Project, rezultatul fiind unul coplesitor prin eleganta sa debordanta de simplitate.

O lucrare pentru care merita felicitari atat proprietarul, care dupa doua luni si-a vazut visul cu ochii, cat si semnatarele proiectului!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod