La ce ar trebui să fii atentă când cureți frigiderul și congelatorul

Dacă vrei să începi curățenia de primăvară, nu uita bucătăria. O bucătărie organizată te ajută să mănânci mai sănătos.
De asemenea, te ajută să păstrezi mâncarea pe care o ai în condiții de siguranță. În cele mai multe cazuri, dacă ai îndoieli în privința unui produs alimentar din frigiderul sau congelatorul tău, este mai bine să îl arunci. Acesta este cel mai bun sfat pentru a evita bolile alimentare. Însă iată la ce ar trebui să fii atentă atunci când cureți frigiderul și congelatorul!

Ce reguli ar trebui să iei în calcul atunci când cureți frigiderul și congelatorul?


Curățarea frigiderului


Cel mai bine este să programezi curățarea frigiderului cu o zi înainte de a merge de obicei la cumpărături, astfel încât să ai cele mai puține produse alimentare în casă. Scoate totul din frigider și aruncă toate produsele suspecte sau mucegăite.
Verifică toate datele de expirare și du la coș orice a depășit perioada de valabilitate.

Șterge rafturile și sertarele cu apă călduță și un săpun cu o formulă delicată. Clătește cu apă caldă și șterge cu un prosop de bucătărie. 

Adaugă oricare dintre condimentele și dressingurile folosite doar pe jumătate într-un singur recipient. Organizează lucrurile prin asemănare și găsește-le un loc astfel încât să știi mereu unde să le găsești.

Condimentele și alimentele cu un termen de valabilitate mare trebuie ținute pe rafturile de pe ușă, deoarece aceasta este de obicei cea mai caldă zonă a frigiderului.
Locurile cele mai reci ale frigiderului, sertarele, trebuie să depoziteze carne, brânzeturi, legume și orice altceva care se strică repede.

Pune o cutie cu bicarbonat de sodiu în mijlocul frigiderului pentru a absorbi mirosurile.

Folosește un termometru și verifică dacă temperatura din interiorul frigiderului este undeva între 2 și 4 grade Celsius. Cei mai mulți experți spun că temperatura optimă este de 3 grade Celsius. Congelatorul ar trebui setat la -18 grade Celsius.

Setarul pentru legume păstrează umiditatea pentru a reduce ofilirea, așa că păstrează verdețurile și legumele proaspete în acest sertar. Acestea ar trebui să fie bune pentru aproximativ șapte zile.

În sertarul de carne, depozitează carnea proaspătă și brânzeturile.
Produsele care nu au fost deschise pot fi păstrate până la data de utilizare. Odată deschise, carnea poate fi consumată în decurs de 5 zile, iar brânza tare poate fi mâncată în cel mult trei săptămâni.

Organizează frigiderul astfel încât cele mai sănătoase alimente să fie la îndemână. Plasează alegerile mai puțin sănătoase în partea din spate a frigiderului.

Curățarea congelatorului


Scoate toate produsele din congelator și fă inventarul. Dacă nu poți recunoaște produsul alimentar sau pare distrus de congelator, aruncă-l!

Orice ai alege să salvezi, înfășoară în două straturi de plastic sau depozitează în pungi frigorifice, pentru a evita expunerea la aer.

Carnea gătită și resturile alimentare pot fi ținute în congelator timp de două luni.
Carnea negătită și fructele de mare pot fi ținute pentru șase luni în congelator. Legumele și celelalte produse alimentare care nu au fost deschise din ambalajul inițial pot fi ținute pentru un an în congelator.
iulia-mirica