La belle epoque

Unei case marcate de trecerea timpului, datand de la inceputul secolului trecut, i-a fost redata stralucirea din perioada "Art Deco" dupa achizitionarea ei de catre o persoana iubitoare de arta si de frumos.

Unei case marcate de trecerea timpului, datand de la inceputul secolului trecut, i-a fost redata stralucirea din perioada "Art Deco" dupa achizitionarea ei de catre o persoana iubitoare de arta si de frumos. Cu ajutorul arhitectei Elena Bejan si a celor de la firma Eclaude, ea a transformat casa in ceea ce puteti admira in continuare.

Ne-am visat cu totii, macar o data in viata, traind intr-o casa amenajata in stil Art Deco, cu arhitectura si amenajare luxoase si exuberante, somptuoase si stralucitoare. Nu putine sunt vilele construite in Bucuresti in perioada interbelica, dar nu multe, din pacate, au norocul de a incapea, la un moment dat, pe mana unor proprietari care iubesc arta, asa cum este cazul vilei pe care o puteti admira mai jos.

Desi ar fi costat mult mai putin ca locuinta sa fie demolata, iar pe locul ei sa fie inaltata alta, cei care au achizitionat-o au preferat varianta reconditionarii si reproducerii elementelor caracteristice stilului Art Deco.

De exemplu, mulajele de pe tavane sunt o copie a celor existente initial si joaca un rol important in crearea unor ambiante specifice acelor vremuri.

De asemenea, un alt element specific Art Deco si care se regaseste in intreaga locuinta il reprezinta ancadramentele de la ferestre, realizate din ipsos si slefuite cu mare migala.

Combinatiile de forme ovale cu linii drepte, zonele lipsite aproape in totalitate de decoratiuni, parchetul de lemn masiv (esenta de Merbau), zonele vitrate, cromatica folosita (bazata pe combinatii de oliv cu auriu, tavanul fiind usor satinat), ca si nota de sobrietate care domina intregul ambient sunt elemente definitorii ale genului si care se potrivesc perfect personalitatii proprietarilor locuintei.

Vila este structurata pe cinci nivele: demisol, parter, doua etaje si mansarda, fiecare avand o destinatie bine stabilita - demisolul este amenajat ca loc de joaca pentru cel mai tanar membru al familiei, la parter se afla bucataria si livingul, cu zona de dinning, primul etaj apartine dormitorului matrimonial, celui al copilului si baii principale.

La cel de-al doilea etaj se gasesc biblioteca si biroul, dar si un dormitor pentru oaspeti, iar mansarda este zona destinata relaxarii.

La fel ca in intreaga casa, in dormitorul matrimonial draperiile somptuoase indeplinesc si rolul de obiect de decor; privindu-le, vei fi de acord ca frumusetea lor imbogateste spatiul.

Pentru zona de living-dinning s-a preferat mobilier de la Class, elegant si sobru, dar fara a impune un iz glacial acestui spatiu. Farmecul liniilor drepte ale mesei si scaunelor este completat de un mozaic cu inaltimea de doi metri, dar si de o oglinda masiva, rotunda, "arestata" parca de altele mai mici, cu rama de lemn.

Zona de relaxare din living este o compozitie eleganta, dominata de doua fotolii de piele, culoarea "somon", in acord cu cromatica peretilor, puse foarte bine in valoare de corpul de iluminat de la Class si de draperiile oliv de la Eclaude.




Ambientul este desavarsit de perdelele de matase naturala si draperiile de shantung natural, care domina maiestuos cadrul ferestrelor si care poarta inconfundabila semnatura Eclaude. Unul dintre punctele lor forte sunt ciucurii cu care sunt prinse, realizati din lemn imbracat in matase, un luxos must-have propus de Eclaude in cazul acestui gen de draperii.


Locul pentru servit cafeaua in doi, compus din doua fotolii si o masuta rotunda, este decorat cu doua sfesnice maiestuoase, care incadreaza un ceas respectand acelasi stil Art Deco.

Dormitorul matrimonial si cel al copilului sunt mobilate numai cu strictul necesar, raspunzand perfect functiei lor de zone destinate odihnei si refacerii.


Baia principala, amenajata in culori deschise, atrage atentia prin picturile realizate de un artist plastic, in nuante naturale, care aduc spatiului o nota de bunadispozitie. Suporturile pentru lavoare si cada sunt din lemn natural, la fel si cadrul in care este instalat caloriferul.
Firele de papura pictate pe pereti dau "culoare" ambientului.

Biroul si biblioteca, in care predomina volumele de arta, nu sunt nici ele incarcate inutil, in centrul atentiei aflandu-se biroul si fotoliul amplu de la Class, iar lamaiul incarcat de fructe, aflat in fata biroului, aduce o nota de exotism intregului spatiu.

Pasind pe scarile din piatra naturala, lucrate cu mare atentie, ai sentimentul, dupa ce ai parcurs aceasta casa, ca ai trait, fie si pentru o clipa, in fascinanta si revolutionara epoca interbelica, deci ca visul ti s-a implinit...

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Viorel pe 27 Mar 2012, 11:14
    Articol foarte apreciat si interesant

    O casa superb decorata si amenajata de mana unor profesionisti. Pentru decoratiuni in stil Art Deco va recomand Elegance Decor - comercializeaza profile profesionale din poliuretan cu un design deosebit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod