Reabilitarea termica a casei se impune indiferent de anotimp. Astfel vei putea sa te bucuri de confortul casei tale uitand ca afara este prea frig sau prea cald.
Iata ce trebuie sa stii daca vrei iti izolezi casa in viitorul apropiat. In primul rand, trebuie sa incepi izolarea de la peretii exteriori. Daca locuiesti la un etaj superior, nu-ti face griji: peretii se pot izola si din interiorul locuintei.
Avantaje si dezavantaje:
Izolarea prin interior se poate face indiferent de etajul la care locuiesti fara factori de risc, insa reduce suprafata casei cu cativa centimetri pe fiecare latura. Izolarea prin exterior este binevenita pentru cei ce locuiesc la casa sau la parter de bloc. In acest caz, nu mai exista problema pierderii celor cativa centimetri si, foarte important, nu este necesara o curatenie generala la finalul lucrarii.
De ce ai nevoie:
Mai intai este nevoie de un strat de izolatie termica format din placi de polistiren de diferite grosimi. Cu cat este mai expus peretele se foloseste o grosime mai mare sau se poate izola cu vata minerala.
Peste acest strat de izolatie se pun placi de rigips. Metodele folosite pentru prinderea lor sunt numeroase, insa constructorul decide care este cea mai potrivita in fiecare caz.
Daca izolarea se face pe exterior este nevoie de un strat de tencuiala peste rigips dupa care se poate aplica zugraveala.
E foarte important ca, inainte de a incepe o astfel de lucrare, sa stii absolut tot ce presupune ea. Cand contractezi un contructor pentru izolatia termica cere-i sa iti faca mai intai pretul pe unitate: manopera si fiecare material in parte. Intreaba-l ce metoda foloseste, ce materiale recomanda, intereseaza-te care sunt cele mai bune dar si cat costa.
Inainte de a incepe reabilitarea termica verifica instalatia electrica: poate fi nevoie de mici reparatii care ulterior pot necesita spargerea peretilor.
Reabilitarea termica desi este o investitie costisitoare din punct de vedere financiar in timp se poate dovedi foarte avantajoasa.
© Copyright:
Izolarea termica a locuintei
Reabilitarea termica a casei se impune indiferent de anotimp. Astfel vei putea sa te bucuri de confortul casei tale uitand ca afara este prea frig sau prea cald.
Comentarii (1)
Tare de tot articolul !!!. Dezavantaje izolatie interior: curatenie generala. :) ....ar mai fi: inertie mica la scaderea temperaturilor (iarna se raceste mai usor, vara se incalzeste mai usor findca zidul e izolat si nu inmagazineaza caldura), rezistenta constructiei mai scazuta datorita proceselor de ingetare/dezghetare la care sunt supuse zidurile neizolate exterior. Dificultati la montarea elementelor de interior (calorifere, etc) prinderea trebuind facuta in zidul din spatele peretelui de polistiren, si in ultimul rand un factor de izolare mai slab decat in cazul izolatiei exterioare (nu mai descriu motivele) ...dar astea sunt mofturi, pe langa marea problema a curateniei generale :) Tare!!!
Posteaza comentariu