Dacă îţi plac vişinele şi eşti în căutare de reţete în care să te bucuri de gustul lor, îţi venim în ajutor. O reţetă de îngheţată de vişine care te va ajuta să te răcoreşti în zilele caniculare.
Ingrediente
200 ml. lapte
300 grame zahăr
4 ouă
800 ml. frişcă lichidă
450-500 grame vişine
esenţă vanilie (opţional)
Mod de preparare
Se pune la fiert laptele şi se separă ouăle.
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi se adaugă în laptele fierbinte. Se amestecă continuu, până când face spumă deasupra. Se lasă la răcit. Între timp se bat albuşurile şi frişca; se pun apoi, împreună cu esenţele, în compoziţia de lapte. Se adaugă vişinele mărunţite şi se amestecă totul bine. Se dă la congelator şi după câteva ore se scoate şi se amestecă din nou cu o furculiţă pentru a sparge acele de gheaţă din compoziţie.