Iata o sugestie a felului cum se poate obtine o amenajare cocheta si de efect intr-un apartament de bloc mic, dar confortabil. Proprietarii sai, un cuplu de tineri casatoriti, au tinut sa-si conceapa ei insisi decorul casnic, impregnandu-l cu propria personalitate si adaptandu-l nevoilor specifice.
Realizarea intregului mobilier a fost incredintata firmei Sipro, din aceasta fericita colaborare rezultand un ansamblu de forme geometrice, preponderent statice, de o simplitate aproape cubista...
Dimensiunile camerelor fiind relativ reduse, iar structura de rezistenta nepermitand interventii pe scara larga, proprietarii au decis fluidizarea spatiului in limita posibilitatilor, aceasta insemnand "deschiderea" bucatariei si a livingului spre holul de acces.
De altfel, aceasta solutie prezinta interes, cele doua camere fiind integrate functiei de reprezentare a locuintei, caci ele pot gazdui reuniunile cu prietenii sau rudele.
Datorita continuitatii finisajelor, trecerea dintre holul de la intrare si bucatarie se face practic pe nesimtite, singura limita marcata vizibil constituind-o stalpul de rezistenta si grinda pe care o sustine, mascata cu gipscarton si integrata in ansamblu prin prezenta spoturilor luminoase.
La interior, mobilierul este dispus astfel incat sa accentueze adancimea spatiului, creand iluzia optica a amplificarii acestuia.
Toate piesele de mobilier se incadreaza intr-un stil sobru, linear si geometric, usor ritmate de vagi sugestii verticale, fara a anula insa efectul dominator al orizontalelor.
Toate, cu o exceptie: aceea a scaunelor, care, prin curbele lor metalice rup, in zona locului de luat masa, ritmicitatea monotona a ansamblului. Un accent inspirat, introducand contrast intr-un ambient pe care il salveaza de o prea suparatoare repetitivitate.
Si in living este subliniata componenta orizontala a mobilierului cu forme paralelipipedice. Si asta pentru ca inaltimea incaperilor nu permite dezvoltarea pe verticala. Jocul dinamic al volumelor si contrastele cromatice vii (intre rosul canapelelor si brunul inchis al dulapurilor) confera un aer actual.
Spoturile si scafele luminoase, precum si un elegant lampadar, asigura posibilitatea de a ajusta dupa dorinta intensitatea luminii.
Un detaliu interesant si discret ne atrage privirea, dand o subtila nota personala, ca un "accident" semnificativ intr-o mare desfasurare unitara: caseta cu scoici amenajata in blatul masutei de cafea. Iata cum, din nou, fantezia manifestata printr-un element aparent neinsemnat capteaza atentia.
Mobilierul a fost realizat in cea mai mare parte pe comanda la Sipro, din PAL melaminat cu profile din lemn si accesorii din aluminiu, executia sa durand trei saptamani. Piese similare scaunelor din bucatarie si canapelelor din living pot fi achizitionate din magazinele de specialitate.
Pret mobila bucatarie Sipro: 1.200 euro
Pret masa bucatarie Sipro: 150 euro
Pret scaun bucatarie: 1.000.000 lei / 100 lei noi
Pret mobila living Sipro: 770 euro
Pret canapele living: 18.000.000 lei / 1.800 lei noi
Posteaza comentariu