Nu te limita doar la făina albă şi pesmet pentru a obţine o crustă pentru carne
Fulgii de ovăz, fulgii de porumb, făina de năut/linte, susanul, nucile (fistic, nucă, migdale), seminţele de coriandru, paprika afumată sunt alte ingrediente pe care le poţi folosi pentru a obţine o bucată de carne într-o crustă delicioasă. Nu te limita doar la făina albă şi pesmet!
Adaugă sare doar atunci când mâncarea e în farfurie
Nutriţioniştii susţin că este mai sănătos să găteşti fără sare şi să o foloseşti doar atunci când pui mâncarea în farfurie. De asemenea, este de preferat să optezi pentru o sare de mare de calitate, deoarece nu este rafinată şi conţine mai multe minerale esenţiale.
Nu scufunda legumele în apă dacă vrei să le fierbi puţin
Pune mai degrabă două degete de apă în cratiţă, iar după ce începe să fiarbă adaugă legumele şi lasă-le sub capac, deoarece se vor găti mai mult la aburi. Este o variantă mai sănătoase decât aceea de a le scufunda în apă pentru a-şi pierde toţi nutrienţii. De asemenea, poţi să investeşti într-un aparat cu aburi sau să cumperi o sita specială pentru a o folosi în cratiţele pe care le ai pentru a găti legumele la aburi.
Adaugă verdeţuri proaspete în farfurie!
Chiar dacă este ciorbă sau mâncărică adaugă în farfurie verdeţuri proaspete (pătrunjel/mărar/leuştean/ţelină) pentru a furniza enzimele necesare care ajută la digestie.
Foloseşte piure de fructe în loc de unt atunci când faci prăjituri
Pentru a tăia din calorii şi grăsimi poţi să înlocuieşti untul cu piure de mere sau dovleac. Pe lângă faptul că vor şi îndulci natural prăjitura, te asiguri că nu adaugi grăsimi saturate din unt.
Nu combina roşiile cu castraveţii
Potrivit specialiştilor, această combinaţie pe care o folosim foarte des nu ar fi una foarte sănătoasă. Castraveţii conşin un ferment care distruge vitamina C din roşii.
Combină carnea cu avocado şi salată de verdeţuri
Proteinele din carne vor fi digerate mai uşor dacă o combini cu verdeţuri (salată verde, varză, rucola, valeriană), iar avocado va furniza corpului grăsimi sănătoase.
Muştarul face ca broccoli să fie mai uşor digerat
Sulforafanul din broccoli este substanţa anticancerigenă care-l transformă într-un superaliment, însă pentru a uşura digestia şi a preveni balonarea/flatulenţa este bine să-l consumi cu un dressing pe bază de muştar.
Posteaza comentariu